Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гений" - страница 4
Вкус е не повече от тънък здрав смисъл, геният е възвишен разум.
Андре Шение
Такава е необятността на неговия гений, че той може да надхитри дори себе си.
Стивън Ериксън
Детето няма проблем да повярва в невероятното, както и гения или лудия. Само ти и аз, с нашите големи мозъци и нашите малки сърца, сме тези, които се съмняват, премислят и се колебаят.
Стивън Пресфийлд
Наистина, пейката е благодат за безделниците. Който и да е първият с идеята, е гений: безплатни обществени места за почивка, където можете да отделите време от суматохата и шумотевицата на града и просто да седнете, да гледате и да размишлявате.
Том Ходжкинсън
ТИ си гений!... и аз съм гений, защото се ожених за теб.
Бил Козби
Има гении, които се проявяват навсякъде, може и в шахмата, в някои случаи. Те могат да се проявяват себе си в различни неща. Специално шахматен талант не съществува.
Виктор Корчной
Геният се среща по-често в напукан съд, отколкото в цял.
Е. Б. Уайт
Не познавам много шахматисти, но в средите ни има само един гений - Капабланка.
Емануел Ласкер
Дори мозъкът, този най-деликатен и сложен от всички известни органи, не е просто много неврони, събрани заедно. Докато геният трябва да има повече от сивото вещество, отколкото врабчето, идиотът може да има точно толкова, колкото геният. Разликата между тях трябва да се обясни от гледна точка на това как са организирани тези вещества.
Ервин Ласло
Това, че над гениите се смеят, въобще не означава, че ако над някого се смеят, той обезателно е гений. Смели са се над Колумб, смели са се над Фултън, смели са се над братя Райт. Но също така се смеят и над червенокосият клоун Бозо.
Карл Сейгън
Гениите не винаги са приятни хора.
Карън Армстронг
Струва ми се, че хората с талант и гений служат по-добре от средните примери, за да ни накарат да разберем законите на характера, защото те представят по-крайни черти.
Алфред Бине
Разберете какво искат да правят хората, а после им кажете да го направят. Те ще мислят, че сте гений.
Кони Брокуей
Скицата е творение на пламъка и гения, картината е творение на труда, търпението, дългото изучаване и завършените знания в изкуството.
Дени Дидро
Геният, както и истината, има доста неугледни и безцеремонни обноски.
Едуард Далбърг
Никога не съм срещал гений. Гений за мене е този, който се справя добре в нещо, което всъщност мрази. Всеки може да се справи добре с това, което обича – трябва само да намери какво е то.
Клинт Истууд
Говореха за него с подчертано възхищение:"Настига гениите!" Запитах разтревожен: "С каква цел?"
Станислав Йежи Лец
Умствено самозадоволяващи се са само гениите и глупаците. (576)
Станислав Йежи Лец
Функцията на гения се свежда до създаването на мисли, които след 20 години ще станат достояние и на кретените.
Луи Арагон
Истинският гений признава, че не знае нищо.
Алберт Айнщайн
Вие възразявате против това, че аз съм гений, понеже още никой не ме е нарекъл така.
Орсън Уелс
Геният на Айнщайн е довел до Хирошима.
Пабло Пикасо
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12