Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гений" - страница 3
Нищо не разваля така хубавото парти, както гения.
Елза Максуел
Здравият разум е геният на човечеството.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Дори да приемем, какъвто е основният принцип на демокрацията, че един малоумник е равен на един гений, то необходимо е да направим и слеващата стъпка и да потвърдим, че двама малоумници е по-добре от един гений.
Лео Силард
Светът не се нуждае чак толкова от нови мисли, защото когато някоя мисъл остарее и излезе вече от употреба, тя трябва – като монета – да се преиздаде наново и доста обновено от монетния двор на някой гений.
Александър Смит
За да елиминираме несъответствието между плановете на хората и получените резултати е необходим нов подход. Морфологичното мислене подсказва, че този нов подход не може да бъде реализиран чрез повишено изучаване на специализирано знание. Този морфологичен анализ навежда на мисълта, че основният факт, че всяко човешко същество е потенциален гений, е бил пренебрегнат. Образованието и разпространението на знание трябва да добият форма, която позволява на всеки ученик да развие интерес към каквото и да било, стига то да развива неговия гений, за да не бъде обезсърчен. Същата перспектива важи и за гения на народите като цяло.
Фриц Цвики
Великите умове, които са здрави, никога не са считани за гении, докато тази възвишена квалификация е използвана за умове, които не са толкова впечатляващи, но са докоснати от лудостта.
Ги дьо Мопасан
Моят опит показва, че определен гений сред студентите се проявява най-добре в леглото.
Алън Гинсбърг
Жалко е, че човек не може да си представи онова, което не може да сравни с нищо друго. Истински гений е африканец, който си мечтае за сняг.
Владимир Набоков
Никоя институция не може да оцелее, ако се нуждае от гении или супермени, които да я управляват. Тя трябва да бъде организирана по такъв начин, че да може да работи под ръководството, съставено от обикновени човешки същества.
Питър Дракър
Страстта е гениалността на гения.
Антъни Робинс
Дори геният задава въпроси.
Тупак Шакур
Индустрията е по-добър кон за яздене от гения.
Уолтър Липман
Идиотите и гениите не е задължително да разбират анекдотите.
Хуго Щайнхаус
Никой не може точно да изчисли капацитета на човешкия гений и глупост, нито и неспособността на волята.
Базил Лидъл Харт
Не съм гений. Аз съм просто огромен пакет от опит.
Бъкминстър Фулър
Всички гении умират млади.
Граучо Маркс
Обикновеният човек, който е щастлив в брака е много по-щастлив от гения, който живее в самота...
Дейл Карнеги
Геният е човек, който открива, че камъкът, който пада и луната, която не пада, представлява едно и също явление.
Ернесто Сабато
Когато глупакът заема длъжност, с него се обръщат като с гений.
Клод Адриан Хелвеций
Гений е този, който прави и мен самия гениален.
Пол Валери
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Художникът може да крещи от всички покриви, че той е гений, но той трябва да изчака присъдата на зрителя, че неговите декларации са придобили обществена ценност, че в крайна сметка, потомците ще го поставят в учебниците по история на изкуството.
Марсел Дюшан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща