Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гений" - страница 12
Истината за живота винаги предизвиква по-голямо възхищение, от фалшивите творения на гения.
Гонкур
Не е достатъчно да си гений, трябва да живееш и в столицата.
Аркадий Давидович
Аз съм обиталището на един гений.
Салвадор Дали
В училището за умствено изостанали го считаха за гений.
Валентин Домил
Глупакът, както и геният – се ражда такъв.
Валентин Домил
Наличието на умопобъркани роднини все още не е повод да се считаш за гений.
Валентин Домил
Ако в България се роди гений, то това ще бъде геният на завистта.
Елин Пелин
Ако от всеки един боец можехме да поискаме да бъде в по-голяма или по-малка степен военен гений, то нашите армии биха били крайно малочислени.
Карл фон Клаузевиц
Човек, който е гений, а не знае това, сигурно не е гений. (298)
Станислав Йежи Лец
Да учиш другите е нужен гений, а също и душа корава.
Николай Некрасов
Геният за хората на науката е същото, което е пълководецът за армията; той само придава на нейните редове подходящия строй, а тя печели победи.
Мориц Готлиб Сафир
Мога да кажа че само три пъти в живота си съм се запознавала с гении и всеки път в мен иззвънява звтбче и нито веднъж не съм се заблудила, и мога да кажа че и в трите случая това стана преди геният в тези хора да бъде общопризнат по някакъв начин.
Гъртруд Стайн
Пишат, че съм гений, а на другата страница, че съм некоректен към техния химн. Както те бяха некоректни към нашия. Ако си спомняте, през 1993 година клекнах да си връзвам обувките, когато свиреха химна на Франция. Така че въобще не ме интересува какво пишат.
Христо Стоичков
Забелязал съм, че изключителните мъже, направили революция в дадена област – революция на пръв поглед плод само на личния им гений, – са били подкрепяни от най-благоприятни обстоятелства и от духа на своето време. Известни са опитите, правени преди Вашку да Гама до Западна Индия. Знаем, че много мореплаватели са били убедени в съществуването на големи острови и на континент на запад още преди Колумб да го открие и че самият той е разполагал с картите на един знаменит кормчия, с когото е бил във връзка. Преди кончината си Филип бе подготвил всичко за войната с персите. Доста еретически секти, ожесточени от скандалното поведение на римската католическа общност, предшестваха Лутер и Калвин, та дори и Уиклиф.
Никола дьо Шамфор
Никой във футбола не е гений. Геният е някой като Норман Айнщайн.
Бил Шанкли
Предишна
1
...
9
10
11
12
(Текуща)
Следваща