Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учен" - страница 7
За учените от Ренесанса вашият критик наистина е бил ваш съюзник, помагайки ви да напреднете към реалността. Критиците в науката не са като драматични критици, които определят провалите и успехите. Критиката към учените е просто още един начин да разберете дали грешат, като провеждане на нов експеримент, за да видите дали той потвърждава или опровергава теория. Заедно с принципа на застъпничество в съдебната зала, това е един от най-добрите начини, по които човешките същества са се развили, за да се доближат до истината.
Мартин Селигман
Децата, отегчени и самоуверени, са учени от най-догматичната линия.
Ник Харкауей
Ученият е длъжен да мине по непобедените пътища, въпреки препятствията.
Николай Лобачевски
Човек не може да бъде щастлив, ако сърцето му се вълнува от безпорядъчни желания; ако благополучието на ближния предизвиква в него завист; користолюбието го кара да иска чуждото, а честолюбието и ненавистта го лишават от душевен покой. От това следва частта за възпитанието, имащо за предмет образоването на сърцето и нареченото от учените нравствено възпитание.
Николай Новиков
Дисциплината на един учен е, че се посвещава на търсенето на истината. Тази дисциплина поражда желание да се правят жертви, било то материални жертви или дори в краен случай жертвата на собствената сигурност.
Норберт Винер
Сред хората на науката трябва да съществуват определени норми на поведение, трябва да има солидарност между учените. Трябва да я има даже в грешките, както между светците и жените в греховете.
Павло Загребелни
Всички творчески учени знаят, че истинската лаборатория е умът, където зад илюзиите те разкриват законите на истината.
Парамаханса Йогананда
- Свещениците и учените имат изненадващо много общо, - отвърнах аз. - И двете говорят дълго и сложно, а в тях няма и капка поезия.
Перихан Магден
Не е възможно да бъдеш интелектуално честен и да вярваш в богове. И не е възможно да вярваш в богове и да бъдеш истински учен.
Питър Аткинс
Някои учени твърдят, че въпреки че мозъкът може да съдържа невронни подсистеми или модули, специализирани за задачи като разпознаване на лица и разбиране на езика, той също така съдържа част, която съставлява личността, себе си: главният изпълнителен директор на всички подсистеми.
Пол Блум
По-радикалните учени настояват, че съществува присъщ сблъсък между науката и нашите дългогодишни концепции за съзнанието и морала: ако приемете, че мозъците ни са безброй по-малки компоненти, трябва да отхвърлите такива понятия като характер, похвала, обвинения и свободна воля.
Пол Блум
Науката трябва да бъде весела, увлекателна и проста. Такива трябва да бъдат и учените.
Пьотр Капица
Дмитрий Иванович Менделеев не получи Нобелова награда, което говори повече за наградата, отколкото за великия учен.
Пьотър Образцов
Имаше един анекдот от живота: някаква млада майка пита своя учен акушер: - Кажете ми, господине, твърде лошо ли съм се държала? Все пак родих за първи път, не знам нищо ... - Всичко е наред, госпожо. За първи път го взех, нищо не знам...
Ранди Епстайн
Чернокожи учени и техници, много от тях жени, използваха клетки от черна жена, за да помогнат за спасяването на живота на милиони американци, повечето от които бели. И те направиха това в същия кампус - и по същото време - когато държавните служители провеждаха прословутите проучвания за сифилис в Тускиги.
Ребека Склут
Тези клетки трансформираха съвременната медицина. ... Те оформяха политиките на държавите и на президентите. Те дори се включиха в Студената война. Защото учените бяха убедени, че в нейните клетки се крие тайната как да победиш смъртта.
Ребека Склут
След години на недоверие и спорове от страна на други учени, документът на Хейфлик за клетъчните граници стана един от най-широко цитираните в неговата област. Това беше прозрение: учените се опитваха от десетилетия да отгледат безсмъртни клетъчни линии, използвайки нормални клетки вместо злокачествени, но никога не успяха. Те смятали, че тяхната техника е проблемът, докато всъщност продължителността на живота на нормалните клетки е била предварително програмирана. Само клетки, които са били трансформирани от вирус или генетична мутация, са имали потенциала да станат безсмъртни.
Ребека Склут
Три века раннохристиянски и еврейски документи, да не говорим за почти единодушното мнение на съвременните учени, разпознават Яков, брата на Исус, като глава на първата християнска общност... Защо тогава Яков е бил почти изцяло изключен от Новия Завет и неговата роля в ранната църква, изместена от Петър и Павел в представите на повечето съвременни християни?
Реза Аслан
Мисля, че това, което ме оформи, беше, че имах двама родители, които бяха учени и особено те бяха страхотни читатели. И двамата бяха израснали в някакви селски части на Юга и бяха странни там, където израснаха. Те бяха начинаещи интелектуалци.
Андрю Шон Гриър
Никога не съм искал да бъда учен.
Андрю Шон Гриър
Случайно обичам науката... Учените всички са леко луди. В стереотипа на лудия учен има истина. Те са луди от любопитство.
Ричард Престън
Има смисъл социалните учени да се включват повече в политиката, тъй като много от най-предизвикателните проблеми на обществото са по същество поведенчески.
Ричард Талер
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
12
Следваща