Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учен" - страница 6
Децата са естествени учени.
Алън Алда
Вижте... на първо място, аз съм учен. Това означава, че моята отговорност е да правя наблюдения и да събирам доказателства, преди да съставя хипотеза, а не обратното.
Алън Стийл
Да научиш, не значи да знаеш. Има знаещи и учени - паметта създава едните, философията другите.
Александър Дюма — баща
В момента изглежда отново се мисли рационално в стил, който е характеристика на учените. Обаче въобще не е въпрос на радост, ако някой се върна от физическо увреждане на добро физическо здраве. Един от аспектите на това е, че рационалността на мисълта налага лимит върху концепцията на човека за неговата връзка с космоса.
Джон Наш
Умните не са учени; учените не са умни.
Лао Дзъ
Как ще я приемат ли (твоята драма – бел.цит.)? Предполагам по-скоро враждебно, отколкото положително. Доколкото знам и пътят на излючителния учен Лесинг не е бил обсипан с рози. Той е живял и си е отишъл от този живот като беден библиотекар.
Хайнрих Маркс
Не се лаская – не съм учен, нито съм експерт по консервацията.
Едуард Нортън
И така, основният принцип е да не се заблуждавате. И най-лесно е да се заблудите. Тук трябва да бъдете много внимателни. И ако не се заблуждавате, ще ви бъде лесно да не заблудите други учени. Просто се нуждае от обикновена честност.
Ричард Файнман
Юдаизмът не е догматична религия, а религия, която обича дебатите, в които науката е изиграла голяма роля. Учените никога не са съгласни за нищо.
Тиодор Зелдин
Колко трогателно, че простите хора искат съвети от учените хора! И колко разумно, че не тези съвети не се спазват!
Хуго Щайнхаус
Първият приоритет в живота ми е да бъда свят, а втората цел на живота ми е да бъда учен.
Джон Уесли
Има нещо в начина на мислене на учен, който е различен - осъзнаване на несигурност, моделиране, доказателство.
Джоузеф Стиглиц
Животът е преди всичко творчество, но това не означава, че всеки човек трябва да се роди художник, балерина или учен, за да живее. Може да се създаде и творчество. Можете да създадете просто добра атмосфера около себе си.
Дмитрий Лихачов
Новите теми се откриват от един учен, но колкото по-сложен става света, толкова по-трудно ни е да завършим каквото и да било без сътрудничество от другите.
Александър Флеминг
Чрез обяснение ученият не разбира нищо освен свеждането до възможно най-малкото и най-простите основни закони, отвъд които той не може да премине, а трябва ясно да ги изисква; от тях обаче той извежда явленията абсолютно напълно като необходими.
Карл Фридрих Гаус
Невежите отмъщават на учените. Светът е такъв.
Лопе де Вега
България не е бедна. Тя има народ трудолюбив, работлив. Българският народ всичко може, по силите му е всичко да произвежда. Народът ни е учен за разлика от някои други народи. Най-ученият в света!
Ванга
Факт е, че 90% от всички учени, които някога са живели на земята, работят в наши дни.
Робърт Чалдини
Една от най-ярките черти на неговата природа винаги си остава педантичноста. Благодарение на нея Толкин е станал водещ учен и може да внесе такава убедителност в своя измислен свят, но заради него той беше много критичен.
Майкъл Уайт
Интелигентният дизайн е удивително нетворческа теория, която изоставя търсенето на разбиране в точката, в която тя е най-необходима. Ако интелигентният дизайн наистина е наука, тогава тежестта е върху неговите учени да открият механизмите, използвани от интелигентния дизайнер.
Майкъл Шърмър
Аксиомата на Азимов гласи, че науката развива и изгражда знания на основата на минали грешки и въпреки че учените често допускат грешки, тяхната грешка намалява с получаването на нова информация и изграждането на теории.
Майкъл Шърмър
Науката - това е велика красота. Ученият в лабораторията не е просто техник: това е дете лице в лице с природните явления, действащи на него, като вълшебна приказка.
Мария Кюри
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
12
Следваща