Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учен" - страница 5
Винаги съм чувствал, че един учен дължи на света само едно нещо и това е истината, както той я вижда. Ако истината противоречи на дълбоко вкоренени вярвания, това е твърде лошо. Тактът и дипломацията са добри в международните отношения, в политиката, може би дори в бизнеса; в науката само едно нещо има значение и това са фактите.
Ханс Айзенк
Учените знаят, че жените гравитират към мъже, които имат различна имунна система от тяхната.
Хелън Фишер
Не знанието, а любовта към ученето характеризира ученият.
Чарлс Пърс
Няма как учените някога да изключат религията или дори да имат нещо значимо за абстрактната идея за божествен творец.
Брайън Грийн
Ако погледнем творбите на Нютон към Айнщайн, те никога не са били учени по начина, по който модерността разбира този термин.
Бруно Латур
Икономистите имат отговорност да допринесат за разбирането на това как се развива човешкото общество и тук икономистите трябва да си сътрудничат с антрополози и други учени.
Василий Леонтиев
Моите възгледи като човек не бива да се бъркат с възгледите ми като учен - в момента, в който се опитате да смесите Бог и наука, ще имате проблеми. Метафизиката има своето място, а науката има своето място; не смесвайте двете.
Вилаянур Рамачандран
Като учен, не вярвам, че науката някога ще открие дали Бог съществува. Нито вярвам, че религията някога ще го докаже.
Алан Лайтман
Като дете исках да пиша научна фантастика и никога не бях без книга. По-късно наистина се превърнах в учен и никога не съм мислил, че ще пиша романи.
Даниел Х. Уилсън
За щастие неразумните очаквания вървят ръка за ръка с наивните млади учени. Колкото по-наивно, толкова по-добре - в противен случай никога не бихме имали наглостта да опитаме да построим космически асансьор с височина 22 000 мили или някакъв разтегнат подводен хотел.
Даниел Х. Уилсън
Познавам една лаборатория, която изучава никотиновите рецептори и всички учени са пушачи, а друга лаборатория, която изучава контрола на импулсите и всички те са с наднормено тегло.
Дейвид Игълман
Иска ми се да има повече филми за учени.
Джеймс Д. Уотсън
Като се има предвид възрастта ми, вероятно съм почти към края на кариерата си като писател, учен, учител. И аз исках да говоря за неща, които няма да мога да направя.
Джордж Стайнър
Великият учен е по-отворен за нова идея от почти всеки друг.
Джос Уедън
Църквата враждебна ли е на науката? Израствайки като католик и учен - не го виждам. Едната истина е разкрита истина, другата е научна. Ако наистина вярвате, че създаването е добро, не може да има вреда в изучаването на науката. Колкото повече научаваме за творението - начина, по който то се е появило - то само допринася за Божията слава. Лично аз никога не съм виждал конфликт.
Джоузеф Мъри
Четвъртото евангелие се признава от всички гръцки учени като отчасти извънредно неясно.
Едуин А. Абът
Учените правят велики открития само защото, изграждат хипотези и правят експерименти. Преживяват неуспех след неуспех, но те не отстъпват, докато не постигнат тези резултати, които са им нужни.
Едуин Ланд
Магията е единствената наука, която не е призната от учените, защото те не я разбират.
Хари Худини
В момента правя обратната страна на молекулярната гастрономия. Работя с учени, за да намеря съставки и продукти, които са доказано добри за вас.
Жоел Робушон
Харесва ми да готвя; Аз съм някакъв луд учен в кухнята.
Кайл Чандлър
Учени като мен изследват основната наука за учене, като проектират контролирани експерименти.
Алисън Гопник
Учените научават за света по три начина: Те анализират статистическите модели в данните, правят експерименти и се учат от данните и идеите на други учени. Последните проучвания показват, че децата също учат по тези начини.
Алисън Гопник
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12
Следваща