Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учен" - страница 4
Хуманитарната помощ е безплатна - тя е за народа, в това число за учените, за чиновниците.
Александър Лукашенко
Предполагам, че съм само стар умопобъркан учен на дъното. Дайте ми подземна лаборатория, половин дузина атомни удари и хубаво момиче в прозрачен воал, очакващо да бъде превърнато в шимпанзе, и повече не се интересувайте кой ще пише националните закони.
Сидни Джоузеф Перълман
Едностранчивият специалист е или груб емпирик, или учен шарлатанин.
Николай Пирогов
Практиката ми като учен е атеистична. Това ще рече, че когато подхващам един експеримент, предполагам, че нито Бог, нито ангел или дявол няма да се намеси в хода му; и това предположение се оправдава от целия успех, който съм постигнал в професионалната си кариера. Поради което бих бил интелектуално нечестен, ако не бях атеистичен в светските си дела.
Джон Холдейн
Съвременните велики учени - това са истинските поети.
Ромен Ролан
Някои деца така обичат училището, че искат да останат в него цял живот. От тях след това стават и учени.
Хуго Щайнхаус
Една от най-големите бедствия на цивилизацията - учен глупак.
Карел Чапек
Колкото по-малко е детето, толкова по-непосредствено трябва да бъде нравственото възпитание, при което то трябва не да бъде учено, а приучавано на добри чувства, наклонности и маниери, основавайки се предимно на привичката.
Висарион Белински
Вярвам, че сме ориентиран към историята вид и че разбираме как се събират нещата в контекста на разказа. Срамно е, че науката отдавна не се преподава по този начин. Обикновено това е фактът, напълно лишен от човешки опит или каквато и да е представа за това как ученият е стигнал до това заключение.
Ан Друян
Учените са скептици. Жалко е, че думата "скептик" придоби и други конотации в културата, включващи нихилизъм и цинизъм. Наистина, в чистото и оригинално значение, това е просто обмислено запитване.
Майкъл Шърмър
Много странно е да не гледаш на света от гледна точка на учен. Човек върви през живота и не знае или му е все едно, откъде се е взел въздуха, как са се появили звездите на нощното небе и колко са далеч. Лично аз искам да знам това!
Мичио Каку
Учените обикновено са прекалено чувствителни и толкова лесно възбудени като художниците и поетите.
Норберт Винер
В огромната катедрала, която е Божията вселена, всеки човек, независимо дали е учен или физически работник, е призован да действа като свещеник на целия си живот - да вземе всичко човешко и да го превърне в принос и химн на славата.
Павел Евдокимов
За учените отглеждането на клетки изисква толкова много работа, че не могат да направят много изследвания. Така че продажбата на клетки беше наистина само в името на науката и нямаше много печалби.
Ребека Склут
Е, за да бъде ясно, аз съм учен по религии с четири степени, включително една по Новия завет и владеене на библейски гръцки език, който изучава произхода на християнството от две десетилетия и също така е мюсюлманин.
Реза Аслан
Чувствах, че въпросът за задгробния живот е черната дупка на личната вселена: нещо, за което бяха предложени съществени доказателства за съществуването, но което все още не беше изследвано по правилния начин от учени и философи.
Реймънд Мууди
Жените бяха свободни в по-стари времена, когато ислямската нация беше силна. В историята има толкова много примери, преди не повече от хиляда години, когато жените мюсюлмани са били лидери, учени, професионалисти и т.н. Всичко е за справедливостта и справедливостта може да бъде постигната чрез управленските отговорности пред своя народ.
Тауакул Карман
Писателят на историята е може би по-близо до артиста, отколкото учен.
Теодор Момзен
Във всеки "самобитен" гений, било то художник или учен, има някаква тайна - както при хазартния играч или както при медиума.
Уистън Хю Одън
Първоначално се обучавах за физически химик, а след това, след като се заинтересувах от биологията, отидох в медицинското училище и се научих как да бъда лекар. И така, аз съм учен лекар.
Франсис Колинс
Като учен не трябва да вземате решения без данните.
Франсис Колинс
Учените трябва да излязат извън зоните си на комфорт, за да покажат на обществеността колко страхотна - и колко важна - е действително тяхната работа.
Франсис Колинс
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща