Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учен" - страница 3
Истински учен решава проблеми, а не ридае, че те са неразрешими.
Ан Маккафри
Ако погледнете всички сериозни учени в света, няма голямо разногласие по основите на това... би било абсолютна лудост да действате така, сякаш не се случват промени в климата.
Николас Стърн
Аз съм само един член на огромен екип, съставен от много организации, служители, хиляди учени и милиони земеделски стопани - предимно дребни и смирени - които дълги години водят тиха борба, като често губят война на фронта за производство на храни.
Норман Борлауг
Повечето учени ще получат сериозна медийна експозиция около два пъти през цялата си кариера. И ще получат това, защото всъщност са направили експеримент, който е бил интересен.
Обри Де Грей
Никога не бих бил добър учен - продължителността на вниманието ми е твърде кратка за това.
Октавия Е. Бътлър
Ако вие сте учен... и не можете с две думи да обясните на петгодишно дете, с какво се занимавате - вие сте шарлатан.
Ричард Файнман
Аз съм режисьор, а не учен.
Роланд Емърих
Много артисти и учени изтъкнаха, че в крайна сметка изкуството зависи от човешката природа.
Стивън Пинкър
Ние знаем нещо за милиардерското потребление, но е трудно да се измери част от него. Някои милиардери консумират политици, други консумират репортери, а някои консумират учени.
Тома Пикети
Невъзможно е да се измисли научен експеримент, който да опише процеса на създаване или дори да се установи дали такъв процес може да се осъществи. Създателят не създава по прищявка на учен.
Хенри Морис
Прекарах последните 50-ина години, като се потопих в световните религии, и си написах домашното. Отидох във всяка от осемте велики религии в света и потърсих най-дълбоките учени, които успях да намеря, и се научих за тях и всъщност практикувах всяка вяра.
Хюстън Смит
Но учените от двете страни на желязната завеса изиграха много важна роля за поддържане на инерцията на надпреварата с ядрени оръжия през четирите десетилетия на Студената война.
Юзеф Ротблат
Призовавам моите колеги учени да помнят отговорността им към човечеството.
Юзеф Ротблат
Когато децата търсят страхотни учени по начина, по който правят със страхотните музиканти и актьори, цивилизацията ще скочи на следващото ниво.
Брайън Грийн
За да постигне огромен успех, един учен трябва да е готов да изпадне в дълбоки проблеми.
Джеймс Д. Уотсън
Целта, според мен, на американското образование в продължение на десетилетия и на много, много учени, беше основно да научи хората на широки уроци как да живеят живота, как да се ангажират с живота, как по същество да бъдат ефективни граждани и ефективни хора.
Джеймс Хекман
...класическият арабски, като езикът на Корана, изобщо не се е променил през четиринадесет века, правейки писанията на ранните ислямски учени днес толкова достъпни, колкото и тогава.
Джим Ал-Халили
Всички учени трябва да съобщават работата си, защото какъв е смисълът да научавате нови неща за това как работи светът, ако не казвате на никого за тях?
Джим Ал-Халили
Бъдещето, според някои учени, ще бъде точно като миналото, само далеч по-скъпо.
Джон Слейдек
Когато бях малка, родителите ми наистина искаха само да бъда учен или лекар; те дори не бяха чували за юридическия факултет. Мисля, че дори тези дни, ако трябва да кажете на майка си, че искате да бъдете моден дизайнер, художник или писател, много азиатски родители биха се разтревожили, защото не смятат, че това е сигурна кариера.
Ейми Чуа
Възниква научен консенсус, че глобалното затопляне прави ураганите по-интензивни и по-разрушителни. Оказва се, че Катрина се вписва в модел, за който учените и зелените се опитват да ни предупреждават от дълго време.
Йохан Хари
Истинският успех в работата може да се открие в постижения, сравними по-скоро с тези на художник или учен, на изобретател или държавник. И радостите, търсени в професионалната работа трябва да бъдат подобно на техните радости, а не само примитивното удовлетворение от придобиването на пари, упражняването на власт или в повърхностното удоволствие от победата.
Луис Брандайс
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща