Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учен" - страница 10
Основното заключение на работата, която отнема години на изучаване на учени и инженери, всички от които бяха разглеждани от връстници като истински технически експерти, беше, че тези, които не са допринесли творчески в своята област, нямат естетически интереси извън тясната им област.
Дейвид Епстийн
Винаги съм имал малък проблем да се пазя в любовта. Страхувах се, че хората ще ме напуснат. Затова някак се вкопчих и направих всичко възможно да задържа някого наоколо. Нямах тежък разговор със себе си за това кого държа. Не е необходим ракетен учен, за да разбере това. Придържах се към хора като човешки спасители. Мислех, че ще умра, ако някой ме напусне. Иронично е, защото сега аз съм тази, която си отива.
Деб Калети
Съвременната физика описва това, което древните пазители на мъдростта на Америка отдавна знаят. Тези шамани, известни като "Пазителите на Земята", казват, че ние сънуваме света да съществува чрез самия акт на това да станем свидетели. Учените смятат, че можем да направим това само в много малкия субатомен свят. Шаманите разбират, че ние сънуваме и по-големия свят, който преживяваме със сетивата си.
Алберто Вилолдо
- Защо не се обърнахте на пета и не си тръгнахте? - Неумолимият поглед на Опенхаймер се спря върху хоризонта. - Ще ви кажа защо - никой истински учен не би се отдалечил от възможността да освободи енергията на самата материя, буквално преобразявайки се състава на нещата. Вие сте същите като всички нас. Любопитството ни е безгранично. Нашият морал е удобен.
Джан Елайъсбърг
Студенти, учители, журналисти, учени и дори някои държавни служители излязоха на улицата в знак на протест. Днес имаше приблизително 300 000 до 400 000 души.
Джао Дзъян
Започвайки в края на 18-ти век, някои немски учени започват да разглеждат Свещеното писание не като едно откровение, а поредица от вдъхновени текстове, които са се случвали в определени времена и места и са имали различни и многозначни значения.
Джей Парини
Арабската наука през целия си златен век беше неразривно свързана с религията; в действителност това се дължи на необходимостта от ранни учени да тълкуват Корана.
Джим Ал-Халили
Учените са научили, че животните, които изпитват продължителен стрес, имат по-малко активност в частите на мозъка си, които се справят със задачи от по-висок порядък - например префронталната кора - и повече активност в примитивните части на мозъка им, които са фокусирани върху оцеляването, като като амигдалата.
Джим Куик
За съжаление дори стана така, че за учени смятат само онези, които изучават науката за възнаграждение.
Джовани Пико дела Мирандола
Ученият е самообучаваща се система...
Александър Казанцев
Глупостите остават глупости, дори когато се говорят от световно известни учени.
Джон Ленокс
Не всяко твърдение на учен е изявление на науката.
Джон Ленокс
Има природа и подхранващи компоненти за почти всяко поведение, което човек изпитва. Усилията за изследване се крият само в намирането на съответните проценти, а не върху някаква абсолютна стойност. Това е една от причините поведенческите учени да бъдат наистина добри статистици.
Джон Медина
В исторически план много малко открития са направени от въздуха. Повечето от най-големите прозрения зависят от интелектуалната екология, в която учените са живели. Настъпи известна критична маса от "нови открития" и ярки хора по целия свят разбраха за това и няколко прочетоха чаените листа по същия начин.
Джон Медина
...трябва да мислим с учените и да говорим с вулгарно.
Джордж Бъркли
Тук съм, за да кажа, че губим войната срещу рака, защото учените следват грешната парадигма.
Джоузеф Меркола
Енергията е основният ресурс, защото енергията ни дава възможност да преобразуваме един материал в друг. Тъй като естествените учени продължават да научават повече за преобразуването на материали от една форма в друга с помощта на енергия, енергията ще бъде още по-важна.
Джулиан Саймън
Елитното правителство има устройства, които могат да създават земетресения навсякъде по света, които искат. Току-що бях в Русия и говорих с техните учени. Те са в състояние да вземат поле с култури с някаква необичайна форма и да направят дъжд или сняг само върху тази култура и никъде другаде около нея. Толкова могат да контролират времето.
Друнвало Мелхизедек
От разговора с невежи понякога се научава повече, отколкото от разговор с учени.
Екатерина II Велика
Изпитвах благодарност към Ататюрк, че родителите ми бяха толкова добре образовани, че не бяха задържани от суеверия или религия, че бяха истински учени, които ме научиха да чета, когато бях на три и никога не се съмнявах, че мога да стана писател.
Елиф Батуман
Каква е основната причина за всички природни бедствия, настъпващи на Земята? Днес учените са съгласни, че има само една причина, но тя обхваща почти всички области на земния живот. Това е човека.
Игор Прокопенко
Някои учени дори твърдят, че всички автоимунни заболявания са едно и също заболяване, но с различни засегнати органи.
Изабела Уенц
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
12
Следваща