Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Море" - страница 8
Буря помита света през 1968 г. Започва от Виетнам, след това духа в Азия, прекосявайки морето и планините към Европа и извън нея. Брутална война, водена от САЩ срещу бедна страна от Югоизточна Азия, се виждаше всяка вечер по телевизията.
Тарик Али
Отчаянието и изолацията доминират в мислите ви. Не знаете как да говорите за чувствата си, но се чувствате откъснати от всеки, който се опитва да попита. Чудите се дали това е лошо поведение, но тайно сте твърде изтощени, за да ви пука. Не разпознавате живота си или която и да е от връзките в него. Чувстваш се напълно сам, объркан и изгубен в морето.
Тереза Капуто
Харесва ми да съм в застаряващо тяло. Мога да гледам планините, без да искам да ги изкачвам. Когато бях млад, бих искал да ги завладея. Сега мога да се оставя да бъда завладян от тях. Планините, подобно на морето, напомнят за величие, от което човек се чувства вдъхновен, облекчен. Същото величие е и във всеки от нас, но там ни е трудно да го разпознаем. Ето защо сме привлечени от планините.
Тициано Терцани
Морето е вечно движение и любов, вечен живот.
Антъни Доер
Който е привлечен от моретата, променя кожата си, но не и душата си.
Антъни Капела
О, каква благословия е неделята, вмъкната между вълните на светските дела като божествения път на израилтяните през морето! Няма нищо, в което бих ви посъветвал да бъдете по-съвестни от това да спазвате съботния ден свят. Наистина мога да заявя, че за мен съботата е безценна.
Уилям Уилбърфорс
Очите на дядото блестяха ясно синьо - като залив, като морето.
Улф Старк
Който владее морето, той владее световната търговия, а който владее световната търговия, той владее всичките богатства на земята и нея самата.
Уолтър Рали
Всички писатели са наясно, че за да си създадат дори представа за истината, те трябва да преминат през цялото море от лъжи. Това е техният парадокс.
Фабио Стаси
Веднъж беше виждала дори самото замръзнало море. Необичайно ниска водна шир, примесена със студено течение, беше образувала стегната поредица от замръзнали вълни, които приличаха на слоеве от ослепително бели цветя, характерния цвят на момента, в който се отвориха.
Хан Канг
Този свят има нужда от утопии, както от приказки. Няма толкова голямо значение накъде отиваме, стига да се стремим съзнателно към някаква определена цел. И една утопия, колкото и да е странна или фантастична, е единственият възможен фар в неизследваните морета на далечното бъдеще.
Хендрик ван Луун
Без значение небето в света, колкото и дълбоко да е морето, няма да има бариера в света, която моята дълбока любов да не пречупи за теб.
Хосе Емилио Пачеко
Самотно, като една-единствена вълна в самотно море на самотата.
Хуан Рамон Хименес
Свобода на морето.
Хуго Гроций
О свято майчинство! Само такава капка от щастие ще плати за морето на вашите страдания.
Чингиз Айтматов
Морето мрази страхливеца.
Юджийн О'Нийл
Човек на брега на морето е винаги поет.
Банана Йошимото
Небето изглеждаше наистина страхотно, когато почти цялата страна беше затъмнена. Разбира се, сега и това изглеждаше опасно. Чудех се дали някога отново ще бъде само нощното небе, а не черно море, пълно с акули.
Адам Рекс
За мен ми се харесва да бъда безразсъден, и аз мечтах, точно в този момент, когато излезем от морето, да се разрази истинска буря.
Беър Грилс
Бурите извличат от нас нещо, което спокойните морета не правят.
Бил Хайбълс
Във всяко море на Ума задължително се намира остров на Глупоста.
Борис Стругацки
Човешкият живот е миг в безбрежното море на вечността!
Бертрис Смол
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
12
Следваща