Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Море" - страница 4
Когато забравя колко е талантлив Бог, поглеждам към морето.
Упи Голдбърг
Да се оттеглиш в манастира, или в гората, или в морето, означава да избягаш от острите внушения, които подтикват към амбиция.
Чарлз Кули
Летният дъжд винаги носи миризмата на морето.
Банана Йошимото
Не питате укротена чайка защо трябва да изчезва от време на време към открито море. Отива, това е всичко.
Бернар Моатесие
Цялата земя е затрупана с пътища и цялото море е набраздено от следите на корабите, а над всички пътища и всички води непрекъснат поток от хора преминава нагоре и надолу - пътувайки, както се казва, за тяхно удоволствие. Чудя се какво излизат да видят?
Гертруд Бел
В свитъците от Мъртво море има много арамейски текстове от времето на Исус, така че човек може да добие доста добра представа за това как е изглеждал езикът на Исус.
Джей Парини
Да се срещнем там, където небето докосва морето. Чакай ме където започва светът.
Дженифър Донъли
Плувам в море от думи. Те обикалят около мен и през мен и чрез процес, който не ми е напълно ясен, някаква деликатна скрита мембрана изтегля нещата, които са необходимото условие на живота ми.
Джералдин Брукс
Доверявай се на сърцето си когато морето гори, и изживявай любовта, даже ако звездите се оттеглят.
Е. Е. Къмингс
Гласът на морето е съблазнителен, никога не спира, шепнещ, настойчив, мърморещ, приканващ душата да се скита в бездната на самотата.
Кейт Шопен
Фондовата борса е като малка гребна лодка в грубо море, подскачаща, докато се движи, докато макроикономиката е като голям океански лайнер, много обременителен и труден за маневриране, но без толкова грубо пътуване.
Клайв Грейнджър
Във всеки случай времето не е нещо, което отминава ..., а море, в което плуваш.
Маргарет Атууд
Много хора атакуват морето. Аз правя любов с него.
Жак-Ив Кусто
Гмуркането на дъното на Черно море е много добра причина да се убедим още веднъж колко дълбоки са нашите исторически корени, колко дълбока е историята ни на отношения с целия свят.
Владимир Путин
Морето няма крал, освен самия Бог.
Данте Габриел Росети
Животът на вярващия не обещава да бъде комфортен. Илюзия е, че ако човек започне да ходи на църква и да се моли, тогава Господ е длъжен да помогне, че всичко ще изведнъж ще стане наред. Господ не дължи нищо на никого. Той ще ви хване за ръка, ще ви преведе през Червено море, ще ви въведе в пустинята, а след това ще ви прегърне и ще каже: "Пътувайте!" - и така до самата Обетована земя! И пътят ще бъде дълъг. Човешкият живот е пътуване от Египет до Палестина, от земята на робството до страната на свободата. Трябва да осъзнаем, че животът на вярващия е борба, постоянен труд.
Андрей Ткачов
Трябва да избягваме да говорим каквото и да било за хората, да ги оценяваме, да ги хвалим или да ги порицаваме, защото сърцето на човека – това е дълбоко море, а ние виждаме само неговата повърхност.
Рафаил Карелин
Най-приятното в мореплаването е близостта до брега, а в ходенето по суша - близостта до морето.
Плутарх
От всички чудеса това е сред най-големите, че някои сладки води близо до морето извират като от тръби: защото природата на водите също не спира от чудотворни свойства.
Плиний Стари
Морето е огромно, мисли Фарид, но не такова, като пустинята. То завършва там, където започва небето, - зад гладка ивица лазур.
Маргарет Мацантини
Няма отговор на нито един от тези въпроси. Въпрос на време и време, на морета и сезони, на вдишване и издишване. Въпрос на баланс е.
Питър МакУилямс
Аз имам колекция от морски раковини; може би, вие сте ги виждали? Съхранявам ги на всички крайбрежия на световните морета.
Стивън Райт
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща