Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Море" - страница 2
От това, че ще има повече пристанища, морето няма да намалее.
Емили Дикинсън
Краткост - качество, без което цигарите, наздравиците, любовните връзки и пътешествията по море ще бъдат непоносими.
Хенри Луис Менкен
Когато започнах да се занимавам с химия, го правех по начина, по който ловях риба - за вълнението, откритието, приключението, за да преследвам най-неуловимия улов, който можете да си представите в неизследвани морета.
Карл Бари Шарплес
Гласът на морето говори на душата.
Кейт Шопен
Когато продавате на човека книга, вие не му продавата 300 грама хартия, мастило и лепило - вие му продавате съвършено нов живот. Любов, и дружба, и хумор, и кораби в морето през нощта - небето и земята в една книга, истинска книга.
Кристофър Морли
Морето се оплаква на хилядите брегове.
Александър Смит
Рибите в морето постъпват като хората – големите изяждат малките.
Уилям Шекспир
Почувствах още веднъж колко простичко и достъпно нещо е щастието: чаша вино, печен кестен, звуците на морето. Нищо повече.
Никос Казандзакис
Туземците на южните морета не говорят английски, но запаса им на думи е достатъчен, да разделят всички холивудски филми на два вида: бум-бум и пляс-пляс.
Марлон Брандо
Всички ние сме острови, обменящи помежду си лъжи през морето от недоразумения.
Ръдиард Киплинг
Западните феминистки идват при нас със своите идеи: жената е като мъжа, трябва да се издигне в небето, да отиде в морето. А отговора е недоумение. Нашите момичета не искат да се качат на трактор, те искат да седят върху възглавница с пух.
Светлана Алексиевич
Ако морето ви натъжи, вие сте безнадежден.
Федерико Гарсия Лорка
Независимо от това, в това море на човешки нещастие и злоба там цъфти на моменти състрадание, тъй като бледо цвете цъфти в гнило блато.
Хенрик Сенкевич
Както камъкът, хвърлен в морето, оказва влияние върху цялото море, така и всеки човек има влияние върху цялото човечество.
Блез Паскал
Морето никога не се променя и делата му, въпреки човешката бъбривост, са обвити в мистерия.
Джоузеф Конрад
От планинските върхове даже бурното море изглежда гладка равнина.
Кобо Абе
Ако градът е на морето, трябва да изберем терен близо до пристанището като място, където да бъде построен форумът; но ако е във вътрешността, в средата на града.
Витрувий
Точно както слънчевият лъч не може да се отдели от слънцето и вълната не може да се отдели от океана, не можем да се отделим един от друг. Всички ние сме част от огромно море от любов, един неделим божествен ум.
Мариам Уилямсън
Морето не обича умереността.
Рик Риърдън
Не бъдете отхвърлени. Ако видите Него, Който стои на брега, протягайки ръцете Си, за да ви приветства на сушата, вие бихте преминали не само през море от злини, но и през самия ад, за да бъдете с Него.
Самюел Ръдърфорд
Аз самият бях компасът на това море: бях светът, в който ходех и това, което видях или чух или почувствах, идваше не от мен самия; И там се оказах по-истински и по-странен.
Уолъс Стивънс
Добродетелите се губят в личен интерес, тъй като реките се губят в морето.
Франклин Делано Рузвелт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща