Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вкус" - страница 4
Г-н Джеймс Джойс е велик човек, изцяло лишен от всякакъв вкус.
Ребека Уест
Искам да дам на хората вкус на Карибите и да им покажа забавната ми страна.
Риана
Вкусът на виното зависи от това, с кого го пиеш.
Константин Мелихан
Много от това, което е страхотно в литературата, е придобит вкус и трябва да го придобиеш на първо място. Нашата работа като родители е основно да предаваме ентусиазма, който сме имали към нещата, които обичахме. Така ще ги накараме да се влюбят в четенето на първо място и, да се надяваме, да останат влюбени в него.
Майкъл Морпурго
Когато се обърна, той обгръща лицето ми в ръцете си и ме целува толкова дълбоко, че не знам кой за кого диша, но устата и езикът му имат вкус на топъл мед. Не знам колко време продължава, но когато го пусна, вече ми липсва.
Мелина Маркета
Шоколадовите стафиди имаха някакъв рибен вкус, но на Люси не му пукаше - шоколадът беше шоколад. Тя обаче промени решението си, когато разбра, че стафидите са мънички рибни глави.
Анджи Сейдж
Брат ми е роден без вкус или желание да бъде професионално осветен.
Огастин Бъроуз
Мъжествеността и женствеността се формират в хода на продължителни социални методи на дресировка, точно така, както и класовото съзнание, професионалната етика, характера и особеностите на вкуса.
Петер Слотердайк
Любовта е голямата награда и купчината боклук. Любовта е духовен корен и единственото нещо, което прави живота си струва да се живее. Любовта е малък вкус на винаги и голяма хапка на нищо. А любовта е всичко между тези крайности.
Робърт Фулам
Голяма част от това, което минава за качество на британската телевизия, не е нищо повече от отражение на тесния елит, който го контролира и винаги е смятал, че вкусовете му са синоним на качеството.
Рупърт Мърдок
Първият път, когато правите нещо, следвайте рецептата, а след това измислете как да го приспособите към собствения си вкус.
Рут Райшил
Избираме мебелите си, за да служат като видими символи на нашия вкус, богатство и социално положение. Често избираме жилищата си въз основа на усещането, че "изглежда добре" да имаме "добър адрес". Ние търгуваме с идеално добри автомобили за по-късни модели, не винаги за да получим по-добър транспорт, а за да докажем на общността, че можем да си го позволим.
Самюъл Хаякава
Пътувах много по-малко като възрастен, отколкото като дете, но мисля, че животът на отдалечени места ви дава перспектива за света и хората, което добавя вкус към вашето писане.
Сара Пинбъра
Изглеждаш като момче, което е яло плода от дървото на познанието и не харесва вкуса му.
Синда Уилямс Чайма
Трудно е да се намерят хора, които имат същият вкус за музика, както и аз.
Тейлър Момсен
Това, което се изисква, докато вървим към пълна безработица, не е ново законодателство, а постепенна промяна на умствената нагласа, промяна в ценностите. Тъй като вкусът ни към празен ход расте, ние ще откажем да работим за старомодни шефове, които изискват петдневна, 40-часова работна седмица от девет до пет или нещо по-лошо.
Том Ходжкинсън
Надявам се, че гъвкавата работа и променливите модели на смени ще дадат на работниците вкус към празен ход и че те постепенно ще изискват по-голямо намаляване на продължителността на работната седмица.
Том Ходжкинсън
При четене, най-добрият принцип - да се доверяваш на своя вкус, макар и наивен и незрял.
Уистън Хю Одън
Скръбта е, когато се чувстваш толкова безпомощен и глупав, че си мислиш, че нищо вече няма да се оправи, а макароните и сиренето ти имат вкус на дървени стърготини и дори не можеш да дръпнеш, защото изглежда твърде много неприятности.
Шърман Алекси
Никоя звезда не блести така ярко, както тези, които блестят в полярното небе. Никоя вода няма толкова сладък вкус, колкото тази, която извира сред пустинния пясък. И никоя вяра не е толкова ценна, колкото тази, която живее и триумфира през несгодите. Изпитаната вяра носи опит. Никога не бихте повярвали на собствената си слабост, ако не трябваше да преминавате през изпитания. И никога нямаше да познаете Божията сила, ако Неговата сила не беше необходима, за да ви изведе.
Чарлс Х. Спърджън
Водата от белият фонтан ямаше по-добър вкус, отколкото от черния фонтан.
Би Би Кинг
Истинското благосъстояние се състои в това да използвате своето собствено време по собствено усмотрение, а не в това да се занимавате с работа, към която не изпитвате никакъв вкус.
Алан Кардек
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща