Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вкус" - страница 3
Добрите афоризми - горчиво лекарство в хубава обвивка, която лекува, без да нарушава вкуса.
Вилхелм Швебел
Е, изкуството е изкуство, нали? Все пак, от друга страна, водата си е вода. И изтокът е изток, западът е запад и ако вземете червени боровинки и ги задушите като ябълково пюре, вкусът им е много повече като сини сливи, отколкото на ревен. Сега ти ми кажи какво знаеш.
Граучо Маркс
Готвенето не е трудно. Всеки има вкус, дори и да не го осъзнава. Дори и да не сте страхотен готвач, няма нищо, което да ви спре да разберете разликата между това, което е вкусно и кое не.
Жерар Депардийо
Човек трябва да попита децата и птиците какъв вкус имат черешите и ягодите.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Човек не може да развие вкус от това, което е със средно качество, а само от най-доброто.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Основата на хорските нрави съвсем не се заключава в умозрителните принципи, а във вкусовете и чувствата.
Клод Адриан Хелвеций
Следователно водата в никакъв случай не трябва да се прекарва в оловни тръби, ако искаме да бъде здравословна. Че вкусът е по-добър, когато идва от глинени лули, може да се докаже от ежедневието, защото, въпреки че нашите маси са отрупани със сребърни съдове, все пак всеки използва глинени съдове в името на чистотата на вкуса.
Витрувий
Много се интересувам от това, което се нарича лош вкус. Вярвам, че страхът от показване на лош вкус ни спира да се впускаме в специални културни зони.
Мануел Пуиг
Лошият вкус ме интересува само ако мога да се насладя на ужасно танго или да гледам филм, който ме кара да плача.
Мануел Пуиг
Вкус е не повече от тънък здрав смисъл, геният е възвишен разум.
Андре Шение
Можем да скърбим за изгубените сили и спомени или да се радваме за придобитите знания и зрялост, според вкуса.
Саймън Блекбърн
Всеки път, когато правя снимам, оценката на критиците за американския публичен вкус намалява с десет процента.
Сесил Демил
Удивително е колко много можете да постигнете от човек, ако се отнасяте с внимание към неговите вкусове, слабости, желания.
Теодор Драйзер
Каква е ползата от това, че знаеш целта и смисъла на живота, ако не усещаш неговият вкус? По-добра ли е баницата, отколкото разсъждението за него.
Антъни де Мело
Човек с вкус е просто този, който може да разпознае най-голямата красота в най-простите неща.
Барбара Т. Бредфорд
Учих икономика и направих кариерата си по две причини. Темата беше и е интелектуално завладяваща и предизвикателна, особено за човек с вкус и талант за теоретични разсъждения и количествен анализ.
Джеймс Тобин
Нашата нация трябва да бъде наложена твърда власт, преди тя да се разруши. Съединените щати се нуждаят от теология и геометрия, някакъв вкус и благоприличие. Подозирам, че се колебаем на ръба на бездната.
Джон Кенеди Тул
Моят стил е много вдъхновен от двамата ми родители, така че всички имаме еднакъв вкус.
Зоуи Кравиц
Неумолимото подобряване на продукта и надграждането на потребителските вкусове са сърцето на масовия мърчандайзинг.
Кристофър Лаш
Красотата не е само бяло момиче. Има толкова много различни вкусове и нюанси.
Куин Латифа
Истината има тръпчив вкус, ако я захапем докрая.
Джордж Елиът
Никое удоволствие няма вкус за мен без общуване.
Мишел дьо Монтен
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща