Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вкус" - страница 2
Модните дизайнери са диктатори на вкуса.
Карл Лагерфелд
Жена, лишена от добър вкус, даже в най-стилната рокля ще бъде безвкусна.
Карл Лагерфелд
Аз имам непретенциозен вкус. Напълно ми е достатъчно само най-доброто.
Оскар Уайлд
Авторът може да извърши самоубийство, задоволявайки вкуса на публиката.
Станислав Йежи Лец
Красотата се поражда от приятния външен вид и добрия вкус на цялото и от размерите на всички части, които са правилно пропорционални една спрямо друга.
Витрувий
Когато пилетата заживеят като пилета, те също ще имат вкус на пилета.
Майкъл Полан
Изкуството няма нищо общо с вкусовете.
Макс Ернст
Няма нищо, което да ви направи истински християнин, освен вкусът от сладостта на Христос.
Самюел Ръдърфорд
Имам много еклектичен вкус в музиката, но когато става въпрос за концерти, обичам да ходя на рок концерти.
Фран Дрешър
Ревност: теорията съгласно която ближният ви няма повече вкус отколкото при теб.
Хенри Луис Менкен
Как една нация може да бъде наречена велика, ако хлябът й има вкус на салфетки?
Джулия Чайлд
Да си член на Комунистическата партия означава да имаш вкус към полицейската държава. Това е с разреден вкус, но е горчив и незабравим.
Елия Казан
Имаме очи и гледаме през цялото време, през целия ден. И аз просто мисля, че каквото и да докоснат очите ни, трябва да бъде красиво, с вкус, привлекателно и важно.
Ерик Карл
Изкуство - това е умението да се създава конструкция, произтичаща не от взаимоотношенията на форми и цветове и не на основание естетически вкус за красота на построяване на композицията, а на основание тежест, скорост и направление на движение.
Казимир Малевич
Безвкусицата има граници, само добрият вкус е безкраен.
Коко Габриел Шанел
ярвам, че архитектите трябва да проектират градини, които да се използват, колкото къщите, които изграждат, за да развият усещане за красота и вкус и склонност към изобразителното изкуство и други духовни ценности.
Луис Бараган
Интелигентността е действително един вид вкус: вкус към идеи.
Сюзан Зонтаг
Аз искам да остана верен на себе си и не желая да подчинявам вкусовете си дори на единодушната присъда на цялото човечество.
Джек Лондон
Сен-Лоран има изумителен вкус. Колкото повече ми подражава, толкова по-добър вкус придобива.
Коко Габриел Шанел
Добрият вкус е първото убежище на не-креативния. Това е щандът на последния ров на артиста.
Маршал Маклуън
Съществува тънка линия между цензурата, добрият вкус и моралната отговорност.
Стивън Спилбърг
Красотата е единствената амбиция, изключителната цел на вкуса.
Шарл Бодлер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща