Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вкус"
Ако живота беше предсказуем, той би престанал да бъде живот и би изгубил вкусът си.
Елинор Рузвелт
Добрият вкус е най-лошият враг на творчеството.
Пабло Пикасо
Нашата култура се гради на кафето и бензина, затова първият вкус вече напомня последният.
Едуард Аби
Добрият вкус е най-лошият порок, изобретен някога.
Едит Ситуел
Всяко излишество разваля или нравите, или вкуса.
Жозеф Жубер
Любовта към красотата е вкус. Създаването на красота е изкуство.
Ралф Уолдо Емерсън
Моите вкусове са прости. Аз лесно се задоволявам с най-доброто.
Уинстън Чърчил
Това, което вълнува лошия вкус, е аристократичното удоволствие да се предаваш.
Шарл Бодлер
Нашето самолюбие страда повече, когато порицават нашите вкусове, от колкото когато осъждат нашите възгледи.
Франсоа дьо Ларошфуко
Бих предпочел да принадлежа на един бедна нация, която е свободна, отколкото на богата нация, която е изгубила вкуса си към свободата.
Удроу Уилсън
Понякога е по-важно да бъдеш човек, отколкото да имаш добър вкус.
Бертолт Брехт
Имам най-прости вкусове. Задоволявам се само с най-доброто.
Оскар Уайлд
Всеки, който стреля с истински пистолет по вас, когато е пиян и ядосан, просто не е материал за съпруг, независимо от вкуса му в литературата.
Джеймс Типтри-младши
Вкус - това е естетическа съвест.
Жан Паул
Младостта мени вкусовете си поради горещата си кръв, а старостта запазва своите по навик.
Франсоа дьо Ларошфуко
Ако можехме да преподаваме вкус и гениалност по правила, те повече не биха били вкус и гениалност.
Джошуа Рейнълдс
Вкусът се формира постепенно. Преди двайсет години ми се е случвало да се женя за мъже, които днес дори не бих поканила в къщи на обяд.
Елизабет Тейлър
Грехът е сътворен от човека, но вкусът му е божествен.
Мей Уест
Лошия вкус поражда много повече милионери, отколкото добрия.
Чарлз Буковски
Модата е тук, за да помогне на хората да изглеждат много важни. Ако имат добър вкус и изберат това, което им подхожда, аз им давам възможности как да го направят. Винаги е секси и винаги с един и същ резултат: да накарате жените да изглеждат фантастично.
Вивиан Уестууд
Аз бих бил щастлив в рая само при условие, че ангелите са облечени със вкус и носят своите ореоли с изящен наклон.
Ив Сен Лоран
Прекрасно е това нещо, което принадлежи изключително на вкуса.
Имануел Кант
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
12
Следваща