Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство" - страница 9
В някои отношения не се чувствам така, сякаш имах избор. Поглеждайки назад към детството си, дори преди да мога да чета и пиша, измислях истории. Обичам да чета и обичам да разказвам истории, а моментите в живота ми, когато съм се опитвал да игнорирам тази част от себе си, малко съм полудявал. Героите започват да ме дърпат за ръкавите, думите започват да ме преследват и като цяло се чувствам неудовлетворен. Наистина да си писател звучи повече като психично заболяване, отколкото като професионален избор.
Шанън Хейл
Непрекъснатите съгласувани усилия, които полагаше, за да преведе Риса през детството й, имаха неочаквана и удовлетворяваща награда в отношенията му с жените, които виждаше от време на време.
Шарлот Вейл Алан
Половите стереотипи, въведени в детството, се затвърждават през целия ни живот и се превръщат в самоизпълняващи се пророчества. Повечето лидерски позиции се заемат от мъже, така че жените не очакват да ги постигнат и това се превръща в една от причините да не го правят.
Шерил Сандбърг
...родителите, които работят извън дома, все още са в състояние да дадат на децата си любящо и сигурно детство. Някои данни дори предполагат, че работата на двама родители извън дома може да бъде от полза за развитието на детето, особено за момичетата.
Шерил Сандбърг
Не знам твърде много за щастливите семейства, дали наистина си приличат в щастието си, но се убедих, че нещастието е травма за душата и ако сте го получили в детството, то не лекува през целия ви живот.
Баха Тахер
Просто имам късмет. Имам много ясни спомени от детството. Намирам, че много хора не го правят, но имам щастието, че имам такъв тип памет.
Бевърли Клиъри
Много е странно, когато ти звънят и те питат, не искаш ли да изпълниш главната роля в екранизацията на книга, която си чел в детството си.
Бен Барнс
Често се случва събитията, случили се през годините на нашето детство, да бъдат уловени по-ясно в паметта ни, отколкото тези, на които сме свидетели в зряла възраст, когато умът надделява над всичките ни сетива.
Бенито Перес Галдос
Никога не съм имала истинско детство.
Бетани Франкел
Преходът от детството към юношеството е като преход от капиталистически начин на живот към социалистически!
Бора Чосич
Моето изследване на шахмата беше придружено от силно привличане към музиката и вероятно това бе благодарение на това, че от детството си свикнах да мисля за шаха като за изкуство, за цялата наука и спорт, включени в него.
Василий Смислов
...в детството се успокояваш толкова лесно!
Вахтанг Ананян
И сега той седи на дивана, бившият ми най-добър приятел, истински приятел от детството. Тук той седи, смее се с други очи, а аз искам да тренирам силата на удара срещу него...
Виктор Драгунски
Бедно е това детство, което се принася като жертва на зрелите години.
Вилхелм Дилтай
Липсва ми светът на моето детство, свят, който си е отишъл завинаги!
Владимир Величко
Толкова много от това, което ни задържа в живота, са дългогодишните негодувания, произтичащи от детството.
Габриел Бърнстейн
Имам ужасен спомен за собственото си минало. Едва помня детството си. Имам малко спомени от колежа и юридическия факултет - макар че след като се ожених, получих предимството да мога да се консултирам с паметта на съпруга си.
Гретхен Рубин
От детството си тя обичаше истории за далечни страни и въпреки че понякога се хващаше да мечтае в действителност, се радваше, че няма нужда да ходи никъде.
Даниел Мейсън
Човешкият мозък в никакъв случай не е напълно оформен при раждането. Той продължава да се оформя през живота, като най-интензивният растеж се наблюдава през детството.
Даниъл Голман
Живота на рокера кардинално се различава от това, какво представях в детството. Скука, самота и страх.
Дейвид Геън
Все още дълбоко уважавам евангелската традиция и се чувствам в много отношения близо до баптистките корени на детството си, въпреки че през целия си възрастен живот съм бил епископал и редовен посетител на църквата.
Джей Парини
Поведението протича в дълбоки канали, прокопани през ранното детство, и е много трудно да се променят. За да промените дълбоко вкоренен модел, трябва да построите здрав язовир, да изкопаете друг канал и да пренасочите реката в новата посока. Тези усилия рядко са успешни в дългосрочен план.
Джеймз Добсън
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
12
Следваща