Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство" - страница 8
От най-радостните мигове в човешкия живот смятам заминаването на далечно пътешествие към непознати земи. Отърсвайки се с едно мощно усилие от оковите на навика, от оловната тежест на рутината, от мантията на много грижи и от робството на дома, човекът се чувства отново щастлив. Кръвта тече с бързата циркулация на детството... отново изгрява утрото на живота...
Ричард Франсис Бъртън
Той беше много изненадан и ядосан - как хората, като пораснат забравят, че самите те не са били глупаци в детството.
Ричи Достян
По-трудно е да се говори за това, но това, което наистина, наистина, наистина искам за Коледа е точно това: искам да бъда отново на 5 години за час. Искам много да се смея и много да плача. Искам да бъда взет или люлян да спя в нечии ръце и да бъда пренесен, за да бъда само още веднъж. Знам какво наистина искам за Коледа: искам детството си обратно. Хората, които имат добри мисли, дават добри подаръци.
Робърт Фулам
Възрастните са въвели в своя живот понятието "хоби" като официално право на възрастният за частичка детство. Ако като дете играе с монети, като възрастен е нумизмат.
Ролан Биков
Особеностите на детството ми, постоянното преминаване през толкова много различни култури, това, че винаги съм аутсайдер, може да са ме направили необикновено самодостатъчен, но също така е възпитало известна непривързаност, усещане, че светът е по-скоро място за изследване отколкото наистина обитава. Това се проявява като някаква срамежливост, дори плахост.
Скот Андерсън
Дори и да беше по-щастлив в Азия, отколкото в Латинска Америка, страстта към пътешествията продължаваше да действа върху баща ми като болест. Един от най-повтарящите се спомени от детството ми е как той седеше в креслото си вечер и се взираше в атласите, както другите бащи четат вестници или книги.
Скот Андерсън
Кой може да живее без лична ретроспекция? Винаги ще поглеждаме назад към детството си, защото сме оформени дълбоко в сърцевината си от впечатлението на родителите си и винаги ще се чудим как това формоване ни е определило. Светлана съзнателно вярваше в щастливото си детство, макар постепенно да разбираше, че то е подсигурено от безкрайно кръвопролитие. Какво беше в това странно детство, че тя винаги ще се обръща към него за утеха?
Роузмари Съливан
Имам три деца, всяко от които има идилично детство, вероятно защото съм бил в офиса през цялото време.
Стейси Шиф
Не обичам да се прибирам. Това ме предпазва от носталгия, каквато съм по природа. Дори преди самолетът да започне да се спуска, усещам, че се страхувам от въпросите, останали без отговор от детството ми.
Стюарт О'Нан
Бедността в детството си остава най-мощният определящ фактор за лошото здраве за целия човешки живот.
Томас Бойс
Детството е период на преходна психоза.
Томас Фелан
Само в детството ние живеем на небето.
Уилям Голдинг
За моето детство мога да говоря малко, само помня, че на четвъртата си година бях болен от шарка.
Уилям Лили
Болните или ранени коне ги застрелват, за да не страдат, и това е известно на всички от ранно детство. Но с хората не е така. Опитват да ги дърпат докато имат сили, докато гори и най-малък огън на живот, те са принудени да страдат. Сякаш заслужават наказание.
Фаусто Брици
Сякаш на всеки период от историята съответства привилегирована възраст и определено разделение на човешкия живот: "младостта" е привилегированата възраст на ХVІІ век, детството на ХІХ, юношеството на ХХ.
Филип Ариес
През 1600 година специализацията на игрите и забавленията не се простира отвъд детството; след три-четиригодишна възраст тя намалява и изчезва. От този момент нататък детето играе същите игри като възрастния, било с други деца, било с възрастни... И обратно, възрастните са играли игри, които днес играят само деца.
Филип Ариес
Играта в детството не е нищо повече от израз на нашата индивидуалност и подготовка за човешко взаимодействие.
Франк Гери
Ние се влюбваме или оставаме влюбени в хора, които са неподходящи или които вече не ни обичат и, обратно, не изпитваме любов към хора, които биха били много подходящи. Любовта е неволна, това е проблемът. Нашата лична история ни подготвя да бъдем привлечени от хора, които несъзнателно предизвикват емоции от нашето детство или юношество.
Франсоа Лелорд
... това, което в детството ни е провокирало силно впечатление, се врязва в нашата памет завинаги.
Хавиер Мариас
Прекарах цялото си детство в среда, в която силните на земята нямаха място извън книгите и мечтите.
Халдоур Лакснес
Винаги се женим за някого с цел да завършим детството си.
Харвил Хендрикс
Историите от детството оставят незаличимо впечатление и техният автор винаги има ниша в храма на паметта, от която образът никога не бива изхвърлен, за да бъде захвърлен на купчината боклук с неща, които са надраснали и надживели.
Хауърд Пайл
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
12
Следваща