Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство" - страница 6
Детството свършва, когато чуждите сълзи стават за теб по-непоносими, отколкото собствените.
Филип Рот
Детството ми приключи през 1942 г. Бях на 12 години и през следващите три години живях под непрекъснати бомбардировки. Беше живот в постоянен страх.
Хелмут Кол
Психоаналитичното освобождаване на паметта взривява рационалността на потиснатия индивид. Докато познанието отстъпва място на повторното познаване, забранените образи и импулси от детството започват да казват истината, която разумът отрича.
Херберт Маркузе
Родил съм се в страна и семейство, където към призраците се отнасят сериозно. Разбират ги, и ги обичат. Всеки член на семейството ми поне веднъж в живота се е сблъсквал с призраци. Призраците са реални, и аз не се съмнявам в това от детството ми.
Гийермо дел Торо
В детството и в ранно юношество мечтаех не за това, да бъда известна, а преди всичко за това, да бъда щастлива.
Дженифър Анистън
В детството си заеквах, но, аз мисля, че това е понеже имах твърде много мисли в главата и аз не успявах да ги сортирам.
Джесика Симпсън
Ако даваш на 150%, то най-малко 100% получаваш в отговор. Мен така са ме учили в детството, и досега това работи.
Джъстин Тимбърлейк
Детството е това, което сме загубили във времето, но съхранили в себе си.
Елчин Сафарли
В детството очакваме голямо щастие, велико, абсолютно щастие. И в очакване на това чудо преминаваме покрай или не забелязваме малките моменти на щастие, единствените съществуващи.
Ернесто Сабато
От доста ранна възраст, или по-скоро детството, мечтаех да стана писател. В следващите години подчиних писането, както и всичко останало, на революционните цели.
Лев Троцки
Знаеш ли какво е важно да вземеш от детството в зрелия си живот? - МЕЧТАТА...
Елчин Сафарли
В детството младите доизносват нещата на по-старите, а в старостта, старите доносват нещата на по-младите.
Константин Мелихан
С годините човек все повече започва да разбира, че всичко се е решавало в детството.
Марко Ганчев
Всяка култура си има своето детство, младост, възмъжаване и остаряване.
Освалд Шпенглер
Начините, които се прилагат специално по време на ухажване, се заменят по време на брака с различен набор от маниери, въплъщаващи остатъчната дребнавост, оплаквания и откриване на дефекти в детството.
Аарън Бек
Майката е за детството, бащата за юношеството.
Майкъл Шанън
Детството е клон на картографията.
Майкъл Шейбон
Вземете навика да се смеете; твърде много от нас са забравили как да се смеят. Когато хората пораснат, те понякога забравят, че някога са се смеели. Това е част от детството им, която вече не могат да си спомнят.
Максуел Малц
Огледа се в кабинета и изведнъж видя всичко съвсем различно, отколкото си спомни от детството си. Всичко е както обичайно, но всичко е различно...
Маргарет Йорк
В детството си бях безумна. Безумна, но не и луда.
Марион Котияр
...образът на други народи или нашият собствен образ, който живее в душата ни, зависи от това как сме били учили история в детството. Той е отпечатан за цял живот.
Марк Феро
Можете ли да си представите, загубих майка си на шест години? Детството ми приключи тогава.
Марко Пиер Уайт
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
12
Следваща