Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство" - страница 5
Никога не съм се чувствала красива. Това идва от детството. У нас в дома нямаше огледало, така че аз никога не съм се виждала. И майка ми никога не ми е казвала: "Мила, ти си такава красавица!"
Жюлиет Бинош
В детството моите приятели, като правило, мечтаеха да вкарат красив гол, а аз винаги мечтах за това, да не им позволя да го направят.
Икер Касиляс
Мен са ме учили в детството: ако се дави човек, то е нужно да се спаси независимо от неговата религиозна или национална принадлежност.
Ирена Сендлерова
Отричането на детството и отричането на свободата са най-големите грехове, които човечеството извършва и продължава от векове.
Кайлаш Сатяртхи
От еволюционна гледна точка децата са буквално проектирани да учат. Детството е специален период на защитена незрялост. Дава време на младите дишащи да овладеят нещата, които ще трябва да знаят, за да оцелеят като възрастни.
Алисън Гопник
Детството е основна част от всички човешки животи, родители или не, тъй като така започваме всички. И все пак бебетата и малките деца са толкова загадъчни и озадачаващи и дори парадоксални.
Алисън Гопник
Една от най-отличителните еволюционни характеристики на хората е нашето необичайно дълго, защитено детство.
Алисън Гопник
Децата, които не подслушват разговорите на възрастните, са обречени на детство в невежество.
Кели Армстронг
Детството си прахосваме напразно, желаейки да станем възрастни, а когато порастем, прахосваме живота си за това, да не остареем.
Клайв Стейпълс Луис
Мода е това, което обичам от детството си. Аз исках да стана дизайнер и рисувах през цялото време.
Лили Колинс
Психологията не обича да говори за зло. Обича да говори за лошо детство. Но аз много вярвам, че някои хора са зли и не е необходима мотивацията за злото.
Лора Шлезинджър
Хората с най-ужасното детство могат да имат добър живот, но това се свежда до една много привидно проста дума "Избор".
Лора Шлезинджър
Детството ми беше толкова конвенционално, колкото можете да получите.
Лорън Гроф
Имах страхотно време в детството, когато живеех с братята си, много се забавлявахме, но винаги се чувствах самотен.
Майкъл Джексън
Всичко добро е прекрасно, когато е в хармония, в съответствие със самото себе си. Неестествено и преждевременно развилите се деца – са нравствени уроди. Всяка преждевременна зрелост прилича на насилване в детството.
Висарион Белински
Трябва да разберем какво ще получим в замяна. Това е много лесно за разбиране, ако си спомним нашето детство. Излязъл си на двора, държиш бонбон - казват ти: дай ми един бонбон. Той стисна в потен юмрук: какво си ти за мен? Искаме да знаем: какво правят с нас?
Владимир Путин
Тази година ще отпразнуваме 200-годишнината от деня на битката при Бородино и как да не си спомним Лермонтов и неговите герои-чудо? Помним тези думи от детството, от училище, помним тези войници, които преди битката за Москва се кълняха във вярност на отечеството и мечтаеха да умрат за него. Помниш ли какво казаха? И ние ще помним Есенин, всички ще помним нашето величие. Така че нека запомним тези думи:"Да умрем близо до Москва,Как загинаха нашите братя!И обещахме да умремИ клетвата за вярност беше спазена".
Владимир Путин
Имам широк, но не експертен или научен опит в еврейската традиция. Опитвал съм се да науча какво мога от детството, но не съм експерт по еврейски учения.
Майкъл Сандел
Сега най-накрая мога да си позволя всичко това, от което съм бил лишен в детството, - само ако нямам деца.
Робърт Орбън
Невъзможно е да говориш безкрайно за това как, по дяволите, си живял добре в детството си.
Робърт Пен Уорън
Когато около нас всичко е удивително, нищо не предизвиква удивление; ето това е детството.
Антоан дьо Риварол
Обсебен съм от футбола. В детството си мечтах да стана знаменит футболист, но на една от тренировките си счупих кракът. Ако бях кон, трябваше да ме застрелят...
Антонио Бандерас
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12
Следваща