Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство" - страница 4
През повечето време едно дете не мисли какво прави или защо. Това е привилегията на детството.
Робърт Фулам
Мексико е само спомен за безопасността на детството.
Сандра Сиснерос
Всяко детство има своите талисмани, свещените предмети, които изглеждат достатъчно безобидни за външния свят, но които предизвикват нападение от живи спомени, когато порасналото дете се изправи срещу тях.
Стивън Джонсън
Никога не е късно да имаш щастливо детство.
Том Робинс
Аз съм комикс нърд. Аз съм бивш сериозен колекционер през голяма част от детството и ранните тийнейджърски години, исках да рисувам ъндърграунд комикси.
Антъни Бурдейн
Имах съвсем нормално детство и майка ми готвеше съвсем нормална храна.
Феран Адриа
Влюбваш се в някого, който се вписва в това, което наричам твоята "любовна карта", несъзнателен списък от черти, които изграждаш в детството си, докато растеш. И също така мисля, че гравитираш към определени хора, всъщност с донякъде допълващи се мозъчни системи.
Хелън Фишер
Разо беше силно изкушен да твърди, че всичко е истина и той е загубил рогата и опашката си в трагичен инцидент в детството.
Шанън Хейл
Детството е чужда страна: говорят на един и същ език, а родителите и децата нерядко съвсем не се разбират едни други.
Бел Кауфман
От детството ни учат да търсим сила, знание и любов отвън. Но те са само вътре.
Виталий Гиберт
Трудно е да отделите вашето запомнено детство и неговото емоционално наследство от детството, преживяно във вашата къща, от вашите деца. Ако имате късмет, децата ви ще ви помогнат да направите това разграничение.
Айлет Уолдман
Не вярвайте, че човек расте. Не: той се ражда внезапно - една дума за миг прониква в сърцето му до нов пулс. Една сцена може да го хвърли от тавана на детството до здравината на пътя.
Гасан Канафани
Нямам какво да кажа за детството си. Беше напълно приятно възпитание - не е като да е нещастно или нещо подобно.
Греъм Нортън
Колкото и да се молят децата да бъдат третирани като възрастни, никой не обича да се отказва от детството си. Пожелавате го и мечтаете за него и след като го имате, се чудите какво сте направили. Чудите се в какво сте се превърнали.
Даниел Х. Уилсън
Никога не съм надраствал детството си.
Дейвид Маккалъм
Симптомите като тревожност, депресия, агресия, употребата на алкохол или наркотици са отговори на физическа и емоционална болка, която се корени в травматични преживявания от детството и по-късно в живота.
Джед Даймънд
Твърде много хора анализират миналото си, детството си, спомените си, родителите си и осъзнават, че това не прави нищо - или че не прави достатъчно.
Джеймс Хилман
Основното условие на детството е безсилие.
Джейн Смайли
Ами аз бях астматично дете. Така че през по-голямата част от детството си бях в леглото. Прикован на легло.
Джералд Скарф
Всеки човек, който превъзмогне митовете от детството, е деветдесет и девет процента осъзнат и убеден в собствената си смъртност.
Джон Д. Макдоналд
Трябва да разберем как екстремистите са такива, каквито са. Без такъв вид разбиране никога не бихме ги опознали. Не влагам нищо за детството им. Но това, което вложих, са неща за странните симбиотични отношения между нас и тях.
Джон Ронсън
Мисля, че не е неточно да се каже, че имах съвършено щастливо детство, през което бях много нещастен.
Джос Уедън
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща