Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство" - страница 3
Детството означава простота. Погледнете света с очите на детето - той е много красив.
Кайлаш Сатяртхи
Никога не е късно да имаш щастливо детство.
Берке Бретед
Когато най-накрая се върнеш в стария си дом, ще разбереш, че не той ти е липсвал, а детството!
Сам Юинг
Помните ли максимата на Греъм Грийн, че детството е банковия баланс на писателя? Мисля, че всички писатели се чувстват отчуждени. Повечето то нас се връщат в отчужденото си детство по един или друг начин. Знам, че и аз го правя.
Джон льо Каре
Детството е, когато всичко е удивително и нищо не предизвиква удивление.
Антоан дьо Риварол
Може би няма дни от нашето детство, които да сме изживели по-пълно от тези, прекарани с любима книга.
Марсел Пруст
Моето детство в Корфу оформи живота ми. Ако имах дарбата на Мерлин, щях да подаря на всяко дете моето детство.
Джералд Даръл
Имах брат, който ми беше спасител, направи детството ми поносимо.
Морис Сендак
В детството си не помня нито една подходяща детска книга. Не бях изложен на тях.
Морис Сендак
Като всеки истински шотландец, в детството ми втълпиха предпазливост.
Александър Флеминг
Играта е дело на детството.
Жан Пиаже
Ако искате да разберете повече родителите си, накарайте ги да говорят за собственото си детство; и ако слушате със състрадание, ще научите откъде идват техните страхове и твърди модели. Тези хора, които "ви направиха всички тези неща", бяха също толкова уплашени и уплашени, колкото и вие.
Луиз Хей
Детството е последният ти шанс за щастие. След това знаеш твърде много.
Том Стопард
Всички знаем, че страхотните спомени от нашето детство са малките триумфи – няма значение дали това е било в писане, изкуство, на хокейното игрище или на футболното игрище. Това е нещо, което те кара да се чувстваш – "Мога да правя тези неща."
Майкъл Морпурго
Не е разумно да бъдеш груб с нечия майка. Тя знае всичко за вашето детство, което е потенциално неудобно.
Мерседес Лаки
Ходих в държавни училища в Бангор, Мейн и имах толкова нормално детство, колкото можете да си представите, живеейки в огромна червена къща и бях син на милионер, писател на бестселъри. Искам да кажа, всъщност имах странно нормално детство въпреки всичко това.
Оуен Кинг
Чудя се дали детството някога е наистина щастливо. Също толкова добре, може би. Да бъдеш блажено щастлив толкова млад би оставил човек винаги да се стреми да улови непостижимото. Като онези хора, които винаги са били най-щастливи в училище или университет. Винаги се връщам назад. Не е пропуснато събиране. Винаги ми се е струвало доста жалко.
П. Д. Джеймс
Никога не съм очаквала, че когато имам дъщеря, че една от най-важните ми задачи ще бъде да защитя детството й от превръщането на пазар в земята на маркетолозите.
Пеги Оренщайн
Избягвам структурата на сюжета, която зависи от поведението на героите по начини, които в крайна сметка ще бъдат обяснени с тяхното детство или с някаква скорошна травма или събитие. Хората са невероятно сложни. Кой знае защо са такива, каквито са?
Рейчъл Къшнър
Не помня нито едно нещо в детството си, което да не беше свързано по някакъв начин с изграждането.
Ренцо Пиано
Миризмата на Коледа е миризмата на детството.
Ричард Пол Еванс
Има години от детството ми, които не мога да си спомня и не мога да забравя.
Робърт Блай
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща