Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство" - страница 2
Мнозина се удивляват, но в детството си не съм обичал да изкопавам трупове на животни или да мъча насекоми.
Стивън Кинг
Аз никога не съм имал близки приятели сред мъжете. Навярно, понеже в детството си съм имал пет сестри и от тях съм разбрал много повече, отколкото от родителите си.
Уилям Дефо
В детството всички ние сме умеели да разговаряме с животните.
Джулия Робъртс
Киното е детството на изкуството.
Жан-Люк Годар
Ние, възрастните, не разбираме децата, така както ние не разбираме и голяма част от своето детство.
Зигмунд Фройд
Тайната на човешката душа се заключава в психическите драми от детството. Стигнете до дъното на тези драми, и изцелението ще дойде.
Зигмунд Фройд
Казвам на синовете си, че в детството си имахме преимущество, от което те са лишени. Аз съм се родил в ужасна нищета. Нямах накъде да се движа, освен нагоре.
Кърк Дъглас
Мисля, че хората нямат право да се обявяват за архитекти прибързано, без да са изкачили от детството си стъпалата на тези изследвания и по този начин, откърмени от знанията на много изкуства и науки, да са достигнали височините на свещената основа на архитектурата.
Витрувий
Започнах да пиша филмови сценарии. Много ме вълнуваха, но не ги харесвах, когато бяха готови, защото бяха прости копия на филмите, които гледах в детството.
Мануел Пуиг
Това, което смехът е за детството, е сексът е за юношеството.
Марта Бек
...в края на краищата кой не е оцелял от развалините на детството?
Никол Краус
Мисля, че хората са склонни да виждат по-големия смисъл, който може би не се вписва и чувствате, че не сте имали детството, което сте очаквали, че ще имате, или че сте се чувствали самотни или сте се борили с наркотиците и алкохола или просто сте могли за да постигнеш мечтите си.
Огастин Бъроуз
Като дете никога не съм бил привлечен от развратни или екстремни ситуации; Наистина исках нормално малко детство. За съжаление, просто не се случи това.
Огастин Бъроуз
Майка ми ми разказа много истории за детството си в Куба. Животът там оказа дълбоко влияние върху нея и начина, по който гледа на себе си.
Рейчъл Къшнър
В детството е много трудно да различиш вълшебството от тържеството на духовността.
Рик Рубин
Склонен съм да деля детството си на тъмнина и светлина, а първите седем години със сигурност бяха тъмнината.
Робърт Карлайл
В Афганистан има много деца, но малко детство.
Халед Хосейни
В детството си аз исках да стана пианист в бордей или политик. Разликата, да си кажем истината е неголяма.
Хари С. Труман
Смятам, че съм формиран от много места и естетика и принципи на мюсюлманския начин на живот и това е важна част от моето детство и моята идентичност.
Аяд Актар
Грешките на детството и възпитанието дадоха голям и обсесив принос за автобиографията и романа.
В. С. Притчет
Нашият живот се определя по-малко от нашето детство, отколкото от травматичния начин, по който сме се научили да помним детството си.
Джеймс Хилман
Мисля, че ако всеки бе записал смешните истории от собственото си детство, светът би бил по-добро място.
Джеф Кини
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща