Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство" - страница 11
Не са много хората по света, които могат да кажат, че вършат работата, която са искали да правят от детството си, така че в това отношение се чувствам невероятно щастлива.
Карин Слотър
Въображаемите приятели са една от по-странните форми на игра на преструвки в детството. Но изследването показва, че въображаемите приятели всъщност помагат на децата да разберат другите хора около тях и да си представят всички много начини, по които хората биха могли да бъдат.
Алисън Гопник
Някъде между детството и зрелостта можем да загубим чувството си за съвест, ако не сме внимателни.
Алисън Дюбоа
Пациентите, които рядко са били хвалени като деца, често не се доверяват на положителните неща, които хората казват за тях като възрастни. Детската концепция за себе си се формира в детството и отнема много време с много утвърдителни примери, за да се обърне тази Аз-концепция.
Катрин Гилдинър
Сякаш самият град се готвеше за някаква предстояща катастрофа. Тук винаги се е говорело за призрак и тъмнина, дори в детството му, а сега изглежда, че тъмнината се просмуква от камъните и дървесината толкова, колкото се спускаше от небето.
Кевин Уигнал
Понякога със всички сили се опитвам да забравя детството си. Понеже детството е това време, когато правиш по-голяма част от всичките си грешки.
Кейси Афлек
Замисляли ли сте се над факта, че ако можете да правите някои неща само в детството, това е голямо ограничение!
Клаус Дж. Джоул
Първите усещания за преживяване в детството са първите целувки на света за душата.
Константин Балмонт
Досадно е, че в детството, да и въобще в живот, реалността рядко отговаря на очакванията.
Конър Франта
Сватбата е моментът на насилието на лошизма, когато всички картини от детството се реализират в най-капризната форма.
Ксения Собчак
Да бъдеш отгледан в нестабилно домакинство те кара да разбереш, че светът не съществува, за да те приюти, което... е нещо, което много хора се борят да разберат добре в зряла възраст. Кара те да осъзнаеш колко бързо може да се промени ситуацията, колко опасност наистина е навсякъде. Но когато се появят кризи, не ви хващат неподготвени; никога не сте вярвали, че живеете под подслон на някаква съществена доброжелателност. А нестабилното детство те кара да цениш спокойствието и да не жадуваш за вълнение.
Къртис Ситенфелд
И нестабилното детство те кара да цениш спокойствието и да не жадуваш за вълнение. Да прекарате един съботен следобед в избърсване на пода в кухнята, докато слушате опера по радиото, и да отидете тази вечер в индийски ресторант с приятел и да се приберете вкъщи до девет часа - това е достатъчно. Те са подаръци.
Къртис Ситенфелд
...Имам толкова много свои мечти и си спомням неща от детството си, от времето, когато бях момиче и млада жена, и нищо не съм забравила. И така, защо мислехме за мама като за майка от самото начало? Тя нямаше възможността да преследва мечтите си и съвсем сама се сблъска с всичко, което й нанесе епохата, бедността и тъгата, и не можеше да направи нищо за много лошото си положение в живота, освен да претърпи това и да надхвърли и да живее живота си по най-добрия начин, отдавайки му тялото и сърцето си напълно. Защо никога не съм се замислял за мечтите на мама?
Кюн-сук Шин
Всяко детство свършва, помисли си Мириам. Но не непременно толкова бързо.
Лави Тидхар
Изглежда, никой от нас не живее в такъв свят, който си е представял в детството.
Алън Мур
Искам да й кажа, че тези моменти, когато карам колело с нея, са едни от най-щастливите в детството ми, че мисля за тях през цялото време. Но въпреки усмивката й, мисля, че може би все още не сме там.
Либи Пейдж
От детството имам такова качество - да гледам на опасността право в очите.
Лидия Чарская
Очевидно от детството си тая горчивина, негодувание и разочарование. Сега има изненада. Какво ще си помислят съседите? Какво ще си помисли някой? Наистина не можех да ми пука по-малко.
Лиз Нюджънт
Винаги съм имал това сглобено семейство и винаги съм се определяла като аутсайдер. И това е позиция, в която се чувствам най-удобно и въпреки това чувствам невероятен копнеж да принадлежа. Това е наистина силно чувство от детството ми - желание да бъда част от група.
Лили Кинг
За да се върна в детството си, преживях много различни семейни култури, като през цялото време се чувствах като никоя от тях не е моя.
Лили Кинг
Още от детството, когато искам да избягам, да потискам тежките мисли, да се самозалъгвам, да превъзмогна болката, чета. Намирам утеха и забрава в книгите, но също и насърчение и поощрение.
Лиляна Хабинович Джурович
Не сме на милостта на събитията, случили се в нашето детство, освен ако не вярваме, че сме.
Лин Гранхорн
Предишна
1
...
9
10
11
(Текуща)
12
Следваща