Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Детство"
Гениалността не е нищо повече или по-малко от детството, възстановено по желание.
Шарл Бодлер
Формирането на характера започва от детството и продължава до самата смърт.
Елинор Рузвелт
Лош е онзи възпитател на деца, който не помни своето детство.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Ако носиш детството в себе си, никога няма да остарееш.
Том Стопард
Наистина гледам на детството си като на една гигантска ръждива кутия с риба тон, която продължавам да рециклирам в много различни форми.
Огастин Бъроуз
Комунистите са хора, които изглежда са имали нещастно детство.
Гъртруд Стайн
Тайната на гениалността е в това, да съхраниш духа на детството за цял живот, и никога да не губиш ентусиазъм.
Олдъс Хъксли
В детството ми исках да стана космонавт, но за това трябваше много да се учи, затова аз станах президент.
Джордж Уокър Буш
Детството не е от раждането до зрелостта. Детето пораства и оставя детските забави. Детството е кралство, където никой не умира.
Една Сент-Винсънт Милей
Доста често някой ще каже: "В коя година се случват книгите ви?" и единственият отговор, който мога да дам, е в детството.
Бевърли Клиъри
В ранното си детство придобих порочния навик да се считам за различен от всички останали и да се държа по различен начин от другите смъртни. Оказа се, че това е златна мина!
Салвадор Дали
В детството си молих бог за велосипед... а после разбрах, че бог работи по друг начин... откраднах велосипед и започнах да моля бог за прошка.
Ал Пачино
Животът е детството на нашето безсмъртие.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Чудовищата от нашето детство нито ще изчезнат, нито са изцяло чудовищни. Нито пък, според скромния ми опит, ще достигнем до нивото на безпристрастност по отношение на нашите родители, колкото и мъдри и възрастни да станем. Да се преструваме означава да се лъжем.
Джон льо Каре
Ученият може да разбере невежия, защото той самият е бил такъв в детството си; невежият не може да разбере учения, тъй като никога не е бил такъв.
Клод Адриан Хелвеций
Детството, в най-добрия си случай, е непрекъснато приключение, в истинския смисъл на тази свръхоблагаема дума: отпътуване към безкрайни земи, които може да са възникнали в мига, преди да ги погледнете за първи път.
Майкъл Шейбон
Детството има своите тайни и своите мистерии; но кой може да каже или кой може да ги обясни!
Макс Мюлер
Щастливото детство е развалило много обещаващи животи.
Робъртсън Дейвис
Спомням си, че преди бях малко вярваща и си играех изцяло с феи. Какво небето може да бъде по-истинско от това да запази духовния свят на детството, закален и балансиран от знания и здрав разум...
Беатрикс Потър
Митология, наука, изследването на космоса, това са теми, които ме очароваха от ранното ми детство. И те винаги бяха някак свързани с музиката, която пиша.
Вангелис
В нашето семейство нямате детство. Твърде сме заети в опитите да доминираме над света.
Гордън Корман
Не отрязваш част от въображението си, за да направиш книгата детска. Защото, ако си честен със себе си, нямаш никаква идея къде детството свършва и започва зрелостта. Всичко е безкрайно и едно цяло.
Памела Травърз
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
12
Следваща