Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятелство" - страница 2
Приятелството на две жени - винаги е заговор против трета.
Алфонс Кар
Любовта е приятелство, обхванато от огън. Тя е лесно разбирателство, взаимно доверие, споделяне и прощаване. Тя е вярност в добри и лоши времена. Тя приема и несъвършенството и проявява снизхождение към човешките слабости.
Ан Ландърс
Защо обикаляме, като че ли всичко е приятелство и надеждност, когато по принцип всичко навсякъде е пълно с внезапна омраза и грозота?
Ана Фройд
Приятелството умножава доброто на живота и разделя злото.
Балтазар Грасиан
Същинският тест за приятелство е: можеш ли буквално да не правиш нищо с другия човек? Можеш ли да се насладиш на онези моменти в живота, които са съвършено прости?
Юджийн Кенеди
Приятелство от пръв поглед, подобно на любов от пръв поглед, се смята за единствената истина.
Херман Мелвил
Нека се научим да показваме приятелството си към някого докато е още жив, а не след като умре.
Франсис Скот Фицджералд
Езикът на приятелството не се състои в думи, а в значения.
Хенри Дейвид Торо
Приятелите имат всичко общо, а приятелството е равенство.
Питагор
Когато аз разбрах, че не мога да намеря човек, приличащ на мен, аз престанах да създавам приятелства с хората.
Кърт Кобейн
Най-възхитителните приятелства са тези, в които има много съгласие, много дебати и още повече лична симпатия.
Джордж Елиът
Приятелството е необяснимо, не бива да се обяснява, ако човек не иска да го убие.
Макс Жакоб
Ако единият от двамата влюбени е лоялен, а другият ревнив и лъжлив, как може да продължи приятелството им, защото Любовта е убита!
Мари дьо Франс
Социалната мрежа не е алтернатива на приятелство, а неговото продължение.
Марк Зукърбърг
Приятелството изисква скок, не на вяра, а на уважение.
Марк Кингуел
От страна на взаимоотношенията, ако научите хората да реагират активно и конструктивно, когато някой, за когото им е грижа, има победа, това увеличава любовта и приятелството и намалява вероятността от депресия.
Мартин Селигман
Приятелството е взаимното изнудване, издигнато до нивото на любовта.
Робин Морган
Колкото и рядко да се среща истинската любов, истинското приятелство се среща още по-рядко.
Франсоа дьо Ларошфуко
Според мен същността на истинското приятелство е да си позволяваме малките грешки един на друг.
Дейвид Стори
Не искам да живея в свят, в който се записва всичко, което казвам, всичко, което правя, всички, с които говоря, всеки израз на творчество или любов или приятелство.
Едуард Сноудън
Истинското приятелство е точно избрано родство.
Ернест Легуве
Приятелството е едно от най-осезателните неща в един свят, който предлага все по-малко и по-малко подкрепа.
Кенет Брана
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща