Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Син" - страница 4
Ако синът ти е излязъл от младенческата възраст дързък и безсрамен, склоняващ се към кражби и лъжи, направи го гладиатор. Дай в ръцете му меч или нож и се моли по-скоро да бъде разтерзан от зверовете или убит. Защото ако той остане жив, от пороците му ще загинеш ти. Не чакай от него нищо добро. Лошият син е по-добре да загине.
Менандър
Не бях много развълнуван да преспя в ранчото на Буш. Трябваше сам да помисли какво ще стане, ако допусне бивш офицер от разузнаването. Но самият Буш е син на бившия шеф на ЦРУ. Така че бяхме в семейния кръг и се чувствахме добре.
Владимир Путин
Неприязънта към бащата ляга и върху сина.
Жан Расин
Когато на власт дойдат кучи синове, то всички ги очаква кучешки живот.
Виктор Шендерович
С перо от гъска и няколко листа хартия аз се подигравам на Вселената. Казват, че съм син на куртизанка. Може и да е така, но имам сърце на крал. Живея свободно, забавлявам се и мога спокойно да кажа, че съм щастлив.
Пиетро Аретино
Помня как баща ми ме дръпна на страна и каза: "Сине, всички обичат клоуните, но никой не им плаща." Аз често искам да му се обадя и да му кажа "Помниш ли, татко, какво ми казваше? Така е, клоуните плащат!"
Мел Гибсън
Бъдете човечни: ако синът ви не прави разлика между цветовете, направете го критик на изкуството, а не железопътен инженер.
Реми дьо Гурмон
Като част от ритуала да стана мъж, чичо ми по майчина линия, съдия и неговите четирима синове, всеки по-възрастен от мен, ме взеха на лов на елени.
Хишам Матар
Да бъда син на баща ми е някаква привилегия.
Хишам Матар
Съгласно статистиката, висшето образование увеличава моя многогодишен доход с кръгла сума, която аз изразходвам за това, да я давам за висшето образование на сина ми.
Бил Вон
Ако направя крачка напред, веднага ще се проваля и ще бъда обречена на безкрайно падане в синята пропаст.
Диана Габалдон
Нито един от тези, които нямат син, не знае, какво е това война.
Жозеф дьо Местр
Аз съм първият син, родил се след шест дъщери. Мен винаги ме глезеха. И сега аз обкръжавам себе си от жени. Аз имам осем или девет секретарки.
Лучано Павароти
Въпреки обичая на повечето бащи по онова време - додето обядват, да държат прави децата си, уж да ги научат на почит към старите - Марко винаги туряше своите на софрата. Също и кога имаше гости, той викаше синовете си да присъствуват. "Нека да добиват господарски нрави - обясняваше той, - а не да се дивят и гушат пред хората като Анко Разпопчето." Анко Разпопчето се спряпаше от срам, колчем срещнеше човек в панталони от черно сукно.
Иван Вазов
Когато нямам повече синьо, слагам червено.
Пабло Пикасо
Обичам синовете си, обичам съпруга си и обичам страната си. Но в царствата на мъжете има малко - ако изобщо има - избор за жените. Или изборът е такъв, че няма по-голяма болка от това да се налага да избираш.
Манал Ал-Шариф
Само за един момент бях излязъл от свят на тъмнозелен, почти черен, в свят на ярко синьо и светло слънце. Така си представях раждането.
Марго Бъруин
Никога не се влюбвайте в магически идеи и шамански синове. Развийте силата в себе си и тогава всичко това ще бъде ваше. Не се влюбвайте в този, който го притежава. Работете върху себе си.
Марго Бъруин
Такава е природата на този свят, сине мой. Огледайте се - навсякъде има следи от две противоположности, свързани неразривно и вечно противоположни. Казано е: най-голямата хитрост на дявола е да убеди света в неговата нереалност.
Марина Юденич
Ето млад японец, който се снима с малкия си син; времето минава, момчето е на година, четири, дванадесет, двадесет, това е един вид бързо превъртане напред - виждаме как едното се изпълва с живот, като балон с въздух, а второто как се изпуска и се свива и потъмнява.
Мария Степанова
Водата отразява всичко, което среща. Това е толкова обичайно, че си мислим, че водата е синя, а всъщност няма цвят... Но водата, славната вода навсякъде, ме научи, че ние сме повече от това, което отразяваме или обичаме. Това е работата на състраданието: да прегърнем всичко ясно, без да налагаме кои сме и без да губим кои сме.
Марк Непо
Бен беше в крак със сина си през цялото това време. Но синът му никога не се е обаждал и не е идвал на гости, убеден, че на неговата възраст той вече не се нуждае от баща. Той сгреши.
Марк Хименес
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща