Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Насилие" - страница 8
Трагедията е баланс на тежестите, но тежестите не са справедливост, а насилие.
Рене Жирар
Хората се придържат към безумието, сякаш това е най-ценното им притежание, защитавайки го, понякога с насилие, срещу възможността за мъдрост.
Ричард Русо
Добротата е слабост. Насилието може да се победи само с насилие.
Р. Л. Стайн
Само гнева и страха карат да се използва насилие.
Роджър Бейкън
Единственото средство да предотвратиш насилието да управлява съдбата на света е преди всичко да се откажеш самият от всякакво насилие! Отказа да убиваш е признак за нравствено благородство, което заслужава уважение.
Роже Мартен дю Гар
Актовете на насилие произтичат от високо самочувствие, а не от ниско самочувствие. Това важи за широк спектър от насилие, от тормоз на детските площадки до национална тирания, от домашно насилие до геноцид, от войни до убийства и изнасилвания. Извършителите на насилие обикновено са хора, които имат много високо мнение за себе си.
Рой Баумайстър
Сега, в момент, когато целият свят изглежда затънал в насилие и цинизъм, когато Църквата се свива, околната среда се отрови, когато добрите души се отказват от надеждата, когато алчността и огорчението изглежда придобиват за сметка на добротата и състрадание - сега, вярвам, ни е оказана божествена помощ.
Роланд Меруло
Единственото, което трябва да забраним, е насилието.
Рон Пол
За съжаление, колкото по-голяма е хуманитарната работа, толкова по-голямо е насилието, необходимо за нейното постигане.
Рон Пол
Любовта също е насилие и не може да бъде отменена.
Саймън ван Буй
Отмъщението поражда само насилие, а не яснота и истински мир. Мисля, че освобождението трябва да дойде отвътре.
Сандра Сиснерос
През целия си живот виждах как насилието, създадено от баща ми, се върна в семейството ми и си мислех, че само ще влоша нещата за майка ми и сестра ми, ако поискам да отмъстя на баща си. Трябваше да се осмеля да поема по пътя на мира.
Пабло Ескобар
Насилието просто наранява онези, които вече са наранени... Вместо да излага бруталността на потисника, това го оправдава.
Сесар Чавес
Тежестта на поколенията на бедността и безсилието лежи тежко в полетата на Америка. Ако не успеем, има такива, които ще видят насилието като пряк път за промяна.
Сесар Чавес
Тъй като насилието е до голяма степен мъжко забавление, културите, които овластяват жените, са склонни да се отдалечат от прославянето на насилието и е по-малко вероятно да размножават опасни субкултури на младежи без корени.
Стивън Пинкър
Количеството насилие в едно общество е по-тясно свързано с неговото неравенство, отколкото с бедността.
Стивън Пинкър
Там, където няма човешка връзка, няма и състрадание. Без състрадание общността, ангажираността, любящата доброта, човешкото разбиране и мирът се свиват. Индивидите се изолират, изолираните стават жестоки, а трагичното витае във формите на домашно и гражданско насилие. Изкуството и литературата са противоотрова за това.
Сюзън Вриланд
Насилието винаги ти идваше твърде лесно, това е проблемът. Винаги се чувствах твърде добре. Спомняте ли си първия път, когато стъпкахте мравка и с бебешки печат направихте движещото се неподвижно, настоящето минало? Не беше ли това болезнено сладко прозрение? Такава сила в краката ви и на една ръка разстояние, такова изкушение! Ще е необходим акт на милосърдие, за да се раздадат всички тези добри неща. Трябва да си нещо по-велико от просто поредното изобретение на злобен бог.
Стивън Келман
Да се бориш с тиранията и потисничеството, като използваш тиранични и потиснически средства, да се бориш с целенасочен и безмилостен фанатизъм, като станеш също толкова фанатичен и безмилостен, няма да подпомогне каузата на справедливостта или да доведе до значима демокрация. Това може само да удължи цикъла на насилие.
Тарик Али
Винаги съм вярвала, че съпротивата срещу репресиите и насилието е възможна, без да разчитам на подобни репресии и насилие. Винаги съм вярвала, че човешката цивилизация е плод на усилията както на жените, така и на мъжете.
Тауакул Карман
Ако не знаете как да се грижите за себе си и за насилието във вас, тогава няма да можете да се грижите за другите. Трябва да имате любов и търпение, преди да можете наистина да изслушате своя партньор или дете. Ако си раздразнен, не можеш да слушаш. Трябва да знаете как да дишате внимателно, да прегърнете раздразнението си и да го трансформирате. Предлагайте САМО разбиране и състрадание към вашия партньор или дете - това е истинската практика на любов.
Тик Нят Хан
Доверете се на интуицията си, а не на технологията, за да ви предпази от насилие.
Том Батлър-Бодън
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
12
Следваща