Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Насилие" - страница 7
Работата ми е по-малко насилствена, защото сме склонни да пишем това, което искаме да четем... и не се интересувам толкова от ужасни книги. Всяко насилие, за да пасне добре на криминален роман, трябва да има състрадание.
Ан Клийвс
Виждайки изображения на насилие - винаги става въпрос за това как някой ще те убие.
Ан Патчет
Насилието е инстинктивната реакция на страха.
Маргарет Милър
Политиката за мен започна в насилие.
Марин Льо Пен
Прекарах по-голямата част от живота си, работейки с психични заболявания. Бил съм президент на най-голямата световна асоциация на работещите в психичните заболявания и съм за повече финансиране за психично-здравни грижи и изследвания - но не с напразна надежда, че това ще ограничи насилието.
Мартин Селигман
- Принудете хората да живеят един върху друг така, - казва Ал Лавджой, докато описва градовете, които познава отблизо, - и вие непременно ще получите социален стрес, който се изразява в насилие. Това, което никога не можах да разбера, е защо нямаше повече насилие.
Миша Глени
Езикът на крайните преувеличения се явява отражение на крайното лицемерие в обществото, а езикът на насилието е предтеча на насилието в обществото.
Мо Йен
Екстремното насилие има начин да попречи да видим интересите, които обслужва.
Наоми Клайн
Създаването на днешното пазарно общество не е резултат от поредица от спонтанни събития, а по-скоро от държавна намеса и насилие.
Наоми Клайн
Според закона на Вселената, дори някой човек да те мрази, да ти е ядосан, да напада, да мисли много за теб, да ти пожелае страдание, неприятности и да се смириш пред космоса, тогава механизмът се включва: ненасилието, което практикувате, ви предпазва от насилие.
Николай Пейчев
Тежкото положение на ужасените централноамерикански деца, които са се наводнили през границата на САЩ, за да избегнат насилието и бедността в родината си, предизвика страстен и често ожесточен дебат във Вашингтон.
Оскар Ариас Санчес
Войната и подготовката за война са двете най-големи пречки пред човешкия прогрес, насърчавайки порочен цикъл на натрупване на оръжие, насилие и бедност.
Оскар Ариас Санчес
Хората бяха развълнувани от насилие. Какво, в крайна сметка, беше сексуалният акт, освен доброволно претърпяно посегателство, моментна смърт?
П. Д. Джеймс
Мисля, че всеки ученик в гимназията, който е бил нащрек в началото на 60-те години, е бил много огорчен от бавния напредък и насилието около Движението за граждански права.
Патрик О'Рурк
Травмите и сексуалното насилие са два от най-належащите ни човешки и обществени проблеми. Те трябва да бъдат изучавани чрез безпристрастно научно изследване, а не поляризирани от истерия и политика.
Питър Левин
Дори в най-мирните общности апетитът за насилие се проявява в мечти, фантазии, спорт, игра, литература, филми и телевизия. И докато не се трансформираме в ангели, насилието и заплахата от насилие - като наказание и възпиране - са необходими, за да обуздаем най-лошите си инстинкти.
Пол Блум
За твърде много от нашите граждани християнството се е преплело с екстатичното преклонение пред оръжието и насилието. За привържениците няма състрадание, няма любов към ближния, няма мир, няма разум и Бог помага само на тези, които се въоръжават.
Пол Трембли
Има големи и ужасни последици от всеки акт на насилие и те отекват отвъд самия акт.
Пол Трембли
Насилието и съпротивата са единственият отговор. Империята трябва да изпитва болка или никога няма да спре да ви поглъща. Едва когато пистолетът е поставен в лицето на човек, всичко се променя.
Рауи Хадж
Ислямът не насърчава насилието или мира. Ислямът е просто религия и като всяка религия в света зависи от това какво внасяте в нея. Ако сте насилствен човек, вашият ислям, вашият юдаизъм, вашето християнство, вашият индуизъм, ще бъдат насилствени.
Реза Аслан
Футуризмът в крайна сметка беше помрачен от връзката си с фашизма, но в началото той беше напълно авангарден и исках да мечтая за фантомна връзка от ранните футуристи до политически радикална Италия от 70-те години на миналия век, време на забавление, игра, подривна дейност - ако също насилие и хаос.
Рейчъл Къшнър
Насилието, фабричната политика - тези неща просто формират някаква основа на това, което ме интересува, но аз съм дете на двадесети век. И не виждам реалността и нейното насилие, войни, потисничество и т.н. и фикцията като противоположни.
Рейчъл Къшнър
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
12
Следваща