Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Насилие" - страница 3
Само гнева и страха предизвикват да се ползва насилие.
Френсис Бейкън
Насилието е последното към което прибягвам.
Чък Норис
Поддържам, че от насилието не може да възникне нищо полезно и трайно.
Ширин Ебади
Когато прибягвате до насилие, за да докажете нещо, току-що сте изпитали дълбок провал на въображението си.
Шърман Алекси
Тълпата е винаги насилие.
Азия Ардженто
Насилието се храни с покорност, както огъня със слама.
Владимир Короленко
Аз съм много близко до насилието, когато ми кажат, че човек е единственото същество, което умее да се усмихва. Аз съм виждал, как се усмихват птици. И нека за градският човек това да прозвучи странно, но такава скромна усмивка, както при лоса, аз въобще не съм срещал.
Аки Каурисмеки
Задължение на всички войски и полиция под мое командване е да предприемат най-строги мерки. Всеки акт на насилие, извършен от партизаните, трябва да бъде наказан незабавно. Изпратените доклади трябва също така да съдържат подробности за предприетите контрамерки. Където има доказателства за значителен брой партизански групи, част от мъжкото население на района ще бъде арестувано, а в случай на извършване на акт на насилие тези мъже ще бъдат разстреляни.
Алберт Кеселринг
В бъдещето насилието непременно ще стане ценно средство за скрепяване на обществото.
Дж. Г. Балард
От всички задачи на правителството най-основната е да защити своите граждани от насилие.
Джон Фостър Дълес
Насилието беше избухнало и от двете страни, но нашата философия като партия беше много, много ясна.
Джон Хюм
Мисля за сигурността на клетките. Как насилието, жестокостта, потисничеството се превръщат в своеобразен дом, познат модел, клетка, в която знаем как да действаме и да се дефинираме...
Ева Енслър
Може би оправданото насилие е по-добро от мира на всяка цена.
Едмънд Купър
Правителството на Източен Тимор не вярва, че трябва да обмислим обезщетение за жертвите, защото има десетки хиляди хора, които по един или друг начин са били засегнати от насилието пряко или косвено.
Жузе Рамус-Орта
Ненавиждам когато хората ме лъжат. Не мога да търпя и насилие, особено без причина.
Киану Рийвс
Може би всички наши проблеми – цялото насилие, затлъстяване, болести, депресия и алчност, които не можем да преодолеем – започнаха, когато престанахме да живеем като Бягащи хора. Отречете се от природата си и тя ще избухне по друг, по-грозен начин.
Кристофър Макдугъл
Без демокрация няма свобода. Насилието, без значение кой го прилага, е винаги реакционерство.
Фридрих Еберт
Основните случаи на масово насилие в днешния свят са тези, извършвани от правителствата в рамките на собствентие им, законно-признати граници. Можем ли да кажем, че няма отзвук за това?
Сюзан Зонтаг
Отивам на театър, за да се забавлявам. Не искам да гледам пиеси за насилие, содомия и наркомания - всичко това си го имам в къщи.
Питър Кук
Можете да наричате както искате двата типа управление. Аз лично наричам управлението, което може да бъде сменено без насилие демокрация, а другото тирания.
Карл Попър
Странно как насилието и хумора често вървят ръка за ръка, нали?
Дан Симънс
Насилието у младите хора е аспект на тяхното желание да създават. Но защото не знаят как да използват енергията си творчески, те правят точно обратното – разрушават.
Антъни Бърджес
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща