Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Насилие" - страница 11
Мисля, че толкова много от ранния си живот, въпреки че израснах бял и средна класа, бях напълно разбит от ужасно насилствената атмосфера, в която израснах. Аз съм следствие от насилие. Това отвори врата към много реалности, които нямаше да преживея, ако не бях оцеляла от това, което направих.
Ева Енслър
Все още не сме направили насилието над жени ненормално, извънредно, неприемливо. Все още не сме го разглеждали като патологичен проблем.
Ева Енслър
Механизмът на насилие е това, което унищожава жените, контролира жените, намалява жените и ги държи на така нареченото им място.
Ева Енслър
Имплицитна в погледа на тези очи, силата на онези ръце, беше историческата заплаха на труда от насилие срещу капитала.
Едмънд Морис
Има три вида насилие: едно, чрез нашите дела; две, чрез нашите думи; и три, чрез нашите мисли. ... Коренът на всяко насилие е в света на мислите и затова обучението на ума е толкова важно.
Екнатх Еасваран
Цялата вселена беше затихнала, сякаш слушаше глас. За времето на един сърдечен ритъм имаше мир на земята. За частица от мига нямаше насилие, извършено на земята, нито омраза, нито огън, нито вихрушка, нито болка, нито страх. Съществуването опираше до сърцето на Бог, след това въздъхна и отново пътува.
Елизабет Гаудж
Същността на насилието е, че то не може да бъде призовано и прогонено по желание. Веднага щом вдишаме неговите изпарения, то става част от нашата душа и ние ставаме част от световното зло.
Ерик Валц
Не можеш да очакваш нищо добро, когато на насилието се отговаря с насилие.
Етел Лилиан Войнич
Не можеш толкова години да се занимаваш с нещо, което не ти е интересно! Това е насилие над собствената душа!
Алексей Слаповски
Иска ми се да можете просто да изтребите насилието и войната от света, да премахнете всички въоръжени сили и да унищожите всички бомби. Но това вероятно не е много реалистично. В крайна сметка всеки трябва да започне от себе си. Мнозина искат да бъдат активни някъде другаде, в най-добрия случай в страна, в която в момента не живеят. Но какъв е смисълът, ако няма мир в собствения ви живот? Така че бъдете в мир със себе си. И как? Чрез мирни отношения с другите. Започнете, като си осигурите мир у дома, преди да тръгнете по света. Или работете за мир и в двете сфери. Не можете да работите за мирен лагер в Близкия изток през деня, а след това вечер да се карате със семейството си по телефона.
Йон Гнар
Под мир разбираме способността да трансформираме конфликтите с емпатия, без насилие и творчески - безкраен процес.
Йохан Галтунг
Призовавам за поход от експлоатация към образование, от бедност към споделен просперитет, поход от робство към свобода и поход от насилие към мир.
Кайлаш Сатяртхи
...сексуалното насилие от страна на майката се счита за една от най-травматичните форми на насилие. По някакъв начин това е върховното предателство.
Камерън Уест
Трябва най-накрая да сме активни в просвещаването на хора от ислямските културни групи. И това се отнася за имигранти, които вече са тук, както и за настоящите бежанци. Германската конституция стои над шариата. Училищата трябва да предлагат уроци по равенство между половете. Вие също трябва да предложите алтернатива на младите мъже, които са склонни към насилие.
Алис Шварцер
Хората са достатъчно обезпокоени от серийни убийци, но цялата представа за женското насилие, особено за майчиното насилие - идеята за майките, които убиват - наистина обезпокои хората.
Кейлъб Кар
Пиша с една единствена цел: да победим непробиваемото невежество на черните сърца. Моите стихове са актове на насилие против злото, което убива всички нас.
Кенет Рексрот
За пореден път прочетох написаното и си помислих: от какви буйни пропасти се подхранва най-интимната ми интимност, защо толкова се отрича и бяга в областта на идеите? Усещам в себе си някакво подземно насилие, насилие, което излиза на повърхността само по време на акта на писане.
Кларис Лиспектор
Когато хората нямат обнадеждаваща визия пред себе си или евентуалното разрешаване на своите трудности по мирен начин, тогава те могат да бъдат привлечени от насилие и сепаратизъм.
Кондолиза Райс
Не можете да бъдете посветени на мира, а от друга на насилието. Тези две неща са непримирими.
Кондолиза Райс
Сватбата е моментът на насилието на лошизма, когато всички картини от детството се реализират в най-капризната форма.
Ксения Собчак
Насилието никога не трае дълго. За кратко насилието може да победи, но не влиза в историята.
Ладислав Фукс
Социалният прогрес се намира в обратно пропорционално към степента на принуда, насилие или власт, проявяваща се в обществения живот, и, обратно, в пряко отношение към степента на развитие на свободата и самосъзнанието, или безвластието, анархията.
Лев Мечников
Предишна
1
...
9
10
11
(Текуща)
12
Следваща