Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Скръб"
Как изглежда любовта? Тя има ръцете да помага на другите. Има крака, за да бърза към бедните и нуждаещите се. Тя има очи да види нещастие и нужда. И има уши да чува въздишките и скърбите на хората. Ето как изглежда любовта.
Августин
Прекомерната скръб се смее. Прекомерната радост плаче.
Уилям Блейк
Тъй като знанието е само шпионин на скръбта, не е безопасно да се знае.
Уилям Давенант
Приятелството удвоява радоста и съкращава наполовина скръбта.
Френсис Бейкън
По-добре хляб със сол в спокойствие и без скръб, отколкото много скъпи ястия в скръб и мъка.
Йоан Златоуст
Искрена е скръбта на онзи, който плаче в тайно.
Джордж Байрон
Колкото по-дълбоко дълбае скръбта в душата ви, толкова повече радост може да побере тя.
Джубран Халил Джубран
Скръбта е учителят на мъдрите.
Джордж Байрон
Участвайте радостно в мъките по света. Не можем да излекуваме света от скръбта, но можем да изберем да живеем в радост.
Джоузеф Камбъл
В скръбта, в нещастието се утешават с мечти.
Александър фон Хумболт
Времето лекува скръбта и обидата, защото човек се променя: той вече не е такъв, какъвто е бил. И обиждачът, и обиденият са станали други хора.
Блез Паскал
Моята принципна мъка и източник на всичките ми радости и скърби от младостта ми нататък е непрекъснатата, безпощадна битка между духа и плътта.
Никос Казандзакис
Болести и скръбта идват и си отиват, но суеверни душа не знае покой.
Робърт Бъртън
Все още има хора в Републиканската партия, които вярвам, че практикуват комуникацията на гняв, разочарование, съжаление, болка, скръб, страдание. Не това искат да чуят американците.
Франк Лунц
Нашето безпокойство не изпразва утрешния ден от неговите скърби, но само изпразва днес от силните му страни.
Чарлс Х. Спърджън
Стените, които ние издигаме около себе си, за да се предпазим от скръб, също не пропускат и радост.
Джим Рон
Миналото е отечеството на човешката душа. Понякога ни овладява тъка по чувствата, които някога сме изпитвали. Дори мъка по някогашната скръб.
Хайнрих Хайне
Който изпадне в грях, е човек; който скърби за това, е светец; който се хвали с него, е дявол.
Томас Фулър
Скръбта лети на крилата на утринта и светлината излъчва от сърцето на тъмнината.
Жан Жироду
Тя беше уморена от това, че всички искат да отидат в рая, никой не иска да умре. Единственото нещо, за което си струва да се скърби, каза тя, е, че понякога в този живот има повече красота, отколкото светът може да понесе.
Колъм Маккан
Нашият триумф над скръбта не е, че можем да я избегнем, а че можем да я издържим. И в това се крие нашата надежда; че духом можем да станем по-големи от проблемите, пред които сме изправени.
Мариам Уилямсън
Ако нещо се случи с мен, чие лице ще бъде на първа страница на вестника, който моли за мен? Дали човек струва повече, защото има кой да скърби за него?
Мелина Маркета
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
12
Следваща