Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бедност" - страница 6
В една държава, която се управлява с разум, бедността и нищетата са срамни. А в държава, която се управлява без разум, богатството и почестите са срамни.
Конфуций
Нищо не носи на човека толкова страдание и унижения, колкото бедността. Само онези, които са изпитали бедността на собствения си гръб, могат да разберат това напълно.
Наполеон Хил
И бедността, и богатството имат един извор - мисленето.
Наполеон Хил
Мисълта, в която не е вложено чувство за пари, спонтанно се завладява от чувство за бедност.
Наполеон Хил
Между бедността и богатството не може да съществува никакъв компромис.
Наполеон Хил
Не бедността е позорна, а това човек да не може да се отърве от нея чрез труд.
Перикъл
По следите на леността върви бедността.
Питагор
У философите презрението към богатството е било скрито желание да си отмъстят на съдбата за несправедливостта, която тя е показала към техните заслуги. Тъкмо това презрение към богатствата, от които са били лишени, е било тайно средство да се осигурят срещу униженията на бедността. То е било околен път да получат уважение, което чрез богатството не биха постигнали.
Франсоа дьо Ларошфуко
Това, срещу което се борим, не е безбожието - това е най-благочестивата държава на земята. Ние дори не се борим с болестите. Нейната бедност. Пари за храна, лекарства... това помага. Когато не можем да излекуваме или спасим живот, нашите пациенти могат поне да се чувстват обгрижвани. Това трябва да е основно човешко право.
Абрахам Вергезе
Абсолютната бедност може да бъде прекратена, но мисля, че относителната бедност е съвсем друг проблем.
Абхиджит Банерджи
Ще направим ли цялата история на бедността? Не. Но можем ли да разрешим някои от тези крайни и възмутителни форми на бедност? Мисля, че да и би трябвало.
Абхиджит Банерджи
Предлагането на секс за пари не е професия, която прославя жените; това е професия, родена от отчаянието, бедността, отчуждението и самотата.
Ан Рул
В крайна сметка този, който е видял бедността, винаги ще се разпорежда с пари по-разумно от богатия човек.
Майкъл Муркок
Будистката версия на бедността е ситуация, в която няма какво да допринесете.
Майкъл Палин
Не е расистки да се каже, че не можем да се справим с бедността на света.
Марин Льо Пен
В общността за помощ и в Африка отдавна се водят дебати за това как най-ефективно да се помогне на ситуациите на бедност в развиващите се нации и социално слаби общности.
Маркус Самуелсон
Всичко не е наред, помисли си той и колкото повече знаеше за света, толкова по-ядосан ставаше. Предразсъдъците, бедността, липсата на баща, тежкият живот на майките, всички тези неща образуваха двата края на една и съща струна, които тогава той знаеше само, че са свързани от интуиция.
Марта Баталя
Обсебено от успеха и богатството и презиращо провала и бедността, нашето общество систематично разделя населението на победители и губещи, използвайки институции като съдилищата, за да ускори процеса.
Мат Таиби
Ако не можете да отидете в средно училище, момчетата отиват, а момичетата не, вие сте затворени в цикъл на бедност, защото нямате шанс.
Мелинда Гейтс
Бедността засяга непропорционално жените по целия свят.
Мелинда Гейтс
Преди девет години бях дал тържественото си обещание пред стария архиепископ да обичам Бога и да обичам ближните си. Сега мащабността на моя обет ме засенчи. Не ме интересуваше бедността или отречението. Най-много ме дразнеше послушанието. Но заповедта за любов ме държеше в хватката си.
Мери Шарат
Световната банка коригира оценките си за бедност за разликите в цените в различните страни, но игнорира разликите в нуждите.
Ангъс Дийтън
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
13
Следваща