Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бедност" - страница 4
Правителството оправдава да държи всички останали в бедност, защото хората изглежда работят най-усърдно, когато са на ръба на оцеляването.
Маргарет Питърсън Хадикс
Бедността е ненужна.
Мухамад Юнус
Родените в бедност или в периферията на обществото се нуждаят от нашата допълнителна подкрепа, за да реализират мечтите си.
Новак Джокович
Всичко, което правим, за да се борим с мизерията, невежеството и бедността, колкото и несъвършено да е, все пак е по-добре от това да не правим нищо.
Петер Пранге
Можете да научите всичко за човешкото състояние от отразяването на престъпността в голям град - не е нужно да отивате в Бейрут за това - но чуждестранен кореспондент започва да разбира бедността от друга гледна точка.
Патрик О'Рурк
Когато бях пораснал, имаше благородство в бедността. Майка ми беше бедна, но засаждаше рози и чистеше стъпалата, знаете какво имам предвид. Не съжалявайте себе си.
Рики Джървейс
Вярвам, че докато има изобилие, бедността е зло. Правителството принадлежи, където злото се нуждае от противник и има хора в беда.
Робърт Кенеди
Най-лошата част от голямата бедност е, че ставаш сляп за нея.
Рохинтън Мистри
Демократизирането на търговията се основава на това всеки да има право да упражнява ролята си на микро потребители, микро производители, микро предприемачи, микро инвеститори и микро иноватори. Достъпът до информация премахва първото препятствие пред изграждането на този смел, нов свят. Информационната асиметрия винаги е била в основата на бедността.
С. К. Прахалад
Работя в много труден район на Великобритания. Там, където живея и работя, няма много надежда от социологическа гледна точка, има всякакви условия на бедност и лишения и така нататък, аз наистина вярвам, че посланието за Божието царство е за места като това.
Н. Т. Райт
Мисля, че повечето изкуства произлизат от бедността и трудните времена.
Уили Нелсън
Ако изпаднете в бедност, живейте по този начин, без да мрънкате - тогава вашата бедност няма да ви натовари. По същия начин, ако сте богати, живейте с богатството си. Всичко това е функционирането на природата на Буда. Накратко, природата на Буда има качеството на безкрайна адаптивност.
Филип Капло
Капитализмът ще продължи да премахва масовата бедност на все повече и повече места и във все по-забележима степен, ако това е само разрешено.
Хенри Хазлит
Бедността и невежеството пораждат собствена истина.
Чарлз Буковски
Бедността и гордостта неразделно се съпровождат едни други, докато единия не убие другия.
Грегъри Дейвид Робъртс
Знаеш, че има проблеми - виждаш цялата бедност и така нататък - но е съвсем друг въпрос да знаеш какво можеш да направиш по въпроса.
Джеймс Мирлийс
Да си безработен е дори по-пагубно за хората, отколкото бихте очаквали. Освен очевидната вреда - бедност, затруднено изплащане на дългове - изглежда, че пряко засяга здравето на хората, особено здравето на по-възрастните работници.
Джеймс Суровецки
На всеки континент има конфликт, нивото на бедност се увеличава, околната среда е разрушена и не би трябвало да съм засегнат?
Дженет Тажиян
Това е едно от горчивите проклятия на бедността; не оставя право да бъде щедър.
Джордж Гисинг
Много по-отворена съм за категориите на джендър и моят феминизъм е свързан с безопасността на жените от насилие, повишена грамотност, намалена бедност и повече равенство.
Джудит Бътлър
Глупостта на хората, а не тяхното твърдо сърце беше голямата причина за бедността в света.
Едуард Белами
Бедността се понася по-лесно, ако чувстваш своята необикновеност.
Емануел Ласкер
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
13
Следваща