Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бедност" - страница 3
Бедността е от дявола и че Бог иска всички християни да просперират.
Бени Хин
Родителите ми бяха деца по време на Голямата депресия от 30-те години и това ги беляза. Особено баща ми, който видя бедност в своя квартал Бруклин, Ню Йорк; възрастни, застанали в така наречените "линии за хляб", деца, просещи по улиците.
Бил О'Райли
Фактът, че войната е думата, която използваме за почти всичко - за тероризма, наркотиците, дори бедността - със сигурност ни помогна да десенсибилизираме нейното призоваване; ако водим войни за всичко, колко лоши могат да бъдат те?
Глен Грийнуолд
Комунизмът е въшливост. Той се появява от бедност.
Григорий Явлински
Детският труд продължава бедността, безработицата, неграмотността, нарастването на населението и други социални проблеми.
Кайлаш Сатяртхи
Отворените пазари предлагат единствената реалистична надежда да извадят милиарди хора в развиващите се страни от крайната бедност, като същевременно поддържат просперитета в индустриализирания свят.
Кофи Анан
Равенството между половете е повече от цел само по себе си. Това е предпоставка за посрещане на предизвикателството за намаляване на бедността, насърчаване на устойчивото развитие и изграждане на добро управление.
Кофи Анан
Не съм произлязъл от академичен произход. Баща ми беше умен човек, но имаше образование в пети клас. Той и всичките му приятели бяха водопроводчици. Всички те са родени около 1905 г. в голяма бедност в Ню Йорк и е трябвало да отидат на работа, когато са били на 12 или 13 години.
Ленард Съскинд
Днес продължаващата бедност и бедствие са по-дълбока и по-важна причина за международното напрежение на условията, които могат да доведат до война, отколкото преди.
Лестър Пиърсън
Бедността не е позорна за човека, но създава ужасни затруднения.
Сидни Смит
Когато си богат, помисли дали можеш достойно да понесеш бедността. Когато си щастлив, представи си как достойно ще посрещнеш нещастието. Когато хората те хвалят, помисли дали можеш достойно да понесеш упрека. И цял живот мисли как достойно ще посрещнеш смъртта.
Николай Велимирович
Веселата бедност е честно нещо.
Епикур
Най-гнусният навик на низшите умове е да да отдадат духовната си бедност на другите.
Оноре дьо Балзак
Основното послание на Революцията на климата е, че изменението на климата е причинено от гнилата финансова система, която имаме, предназначена да създаде бедност и да отнеме всякакви печалби за малко количество богати хора. Междувременно унищожава земята.
Вивиан Уестууд
Никога през живота си не съм ходил така и наистина го забелязах едва когато се върнах в Лос Анджелис и след това в Берлин. На тези места е много по-добре, няма бедност като в Куба, но всички се оплакват от нещата.
Вим Вендерс
Аз започнах от нула и с упорит труд достигнах състояние на пълна бедност.
Граучо Маркс
Добрите адвокати, в мнозинството си, често живеят, усърдно работят и умират в бедност.
Даниел Уебстър
Користолюбие - изкуствена бедност.
Данте Алигиери
Убийството на хора чрез бедност в Латинска Америка е тайно: всяка година, без да издават звук, три бомби в Хирошима избухват над общности, които са свикнали да страдат със стиснати зъби.
Едуардо Галеано
Ако живеете в света на ограничения, бедност и нужда, то е, защото още не сте разбрали, че в ума си носите истинска лаборатория, която генерира вяра.
Наполеон Хил
Бедността се държи за хората, които са се примирили с нея, така както парите избират този, който целенасочено ги търси.
Наполеон Хил
В Халикарнас, къщата на този най-могъщ цар Мавзол, макар и украсена навсякъде с проконезийски мрамор, има стени, изградени от тухли, които и до днес са с изключителна здравина и са покрити с мазилка, толкова силно полирана, че изглеждат блестящи като стъкло. Този крал не е използвал тухла от бедност; защото той беше пълен с приходи, като владетел на цяла Кария.
Витрувий
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
13
Следваща