Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бедност"
Да си признаете за бедността не е позор, но позорно е да не се стремите да се избавите от нея с труд.
Тукидид
Трябва да научим децата си, че колата не е символ на успех, а ходенето не е равно на бедност.
Робърт Де Ниро
Бедността не се състои в намаляването на това, което притежаваме, а в увеличаването на алчността ни.
Платон
Богатството е за предпочитане пред бедността, но само по финансови причини.
Уди Алън
Всеки, който някога се е борил с бедността, знае колко изключително скъпо излиза да бъдеш беден.
Джеймс Болдуин
Любовта побеждава всичко, с изключение на бедността и зъбобола.
Мей Уест
За мен винаги е било непонятно: хората се срамуват от бедността и не се срамуват от богатството.
Фаина Раневска
Единственото съкровище на човек е неговата памет. Само в нея е неговото богатство или бедност.
Адам Смит
В крайна сметка йерархичното общество се основава само на бедност и невежество.
Джордж Оруел
Добрите маниери трудно се съхраняват в бедност.
Лилиан Хелман
Надеждите на републиката не могат завинаги да толерират нито незаслужената бедност, нито самообслужващото се богатство.
Франклин Делано Рузвелт
Не намирам нищо привлекателно и поучително в бедността. Тя не ме научи на нищо и само изкриви представата ми за ценностите на живота.
Чарли Чаплин
Не бедността е непоносима, а презрението. Мога да живея, лишен от каквото и да е, но не искам да знаят за това.
Волтер
Има някои отегчени чужденци, с пълни стомаси, които нямат нищо по-добро от това да ни сочат с пръст... Първо, Китай не изнася революция; второ, Китай не изнася глад и бедност; трето, Китай не идва и не ви причинява главоболие, какво още има да се каже?
Си Дзинпин
С пари и бедността се понася по-леко.
Алфонс Але
Любовта слага такива очила, през които медта изглежда злато, бедността – богатство, а искрите на пожара – перли.
Мигел де Сервантес
Бедността не е порок. Ако беше порок, нямаше да се срамуваме от нея.
Джеръм К. Джеръм
Човек не може да бъде безпристрастен и мъдър наблюдател на човешкия живот, освен от позиции, които бихме нарекли доброволна бедност.
Хенри Дейвид Торо
Мързелът се влачи толкова бавно, че бедността бързо го застига.
Бенджамин Франклин
Самите бедни могат да създадат свят без бедност. Всичко, което трябва да направим, е да ги освободим от веригите, които сме сложили около тях!
Мухамад Юнус
Забравеният свят е съставен предимно от развиващите се страни, където повечето хора, съставляващи повече от петдесет процента от цялото световно население, живеят в бедност, а гладът е постоянен спътник и страхът от глад - непрекъсната заплаха.
Норман Борлауг
Вярвам в сравнително равнопоставено общество, подкрепено от институции, които ограничават крайностите на богатството и бедността. Вярвам в демокрацията, гражданските свободи и върховенството на закона. Това ме прави либерал и се гордея с това.
Пол Кругман
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща