Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образ" - страница 8
Най-интересното в сънищата е че те събират в подсъзнанието всички неща, които според нас, не си подхождат едно с друго, тъй като ти сам снимаш своето собствено кино. Понякога се събуждаш след сън с човек, с когото не си се виждал вече пет години, а усещането е че той е бил тук и сега. Считам, че такива образи от нашето подсъзнание играят с нас, лъжат ни. Не мисля, че в сънищата можеш да видиш своето бъдеще.
Рихард Круспе-Бернщайн
Можем да разбием сърцата си за много повече. Важно е да разпознаете пълния спектър от разбито сърце. Можем да бъдем разбити от загуба и от разочарование. Но разбитото сърце не е само този негативен образ, който виждаме, не е това ужасно преживяване, което не носи ползи.
Сандра Сиснерос
Детайлите са по-важни от образа. Подробностите са по-характерни от цялото. В крайна сметка, за мен.
Анна Политковская
Тъй като работя върху левкемия, образът на рака, който нося в съзнанието си, е на кръвта. Представям си, че лекарите, които работят върху рак на гърдата или рак на панкреаса, имат много различни визуализации.
Сидхарт Мукхърджи
Бог е създал всичко останало освен човека "според вида му" – тоест според целта и съдбата, които е предвидил за него. Но той създаде човека по Своя собствен образ. Човекът е моделиран по Бог! Той беше направен да представлява Бог - в сътворена човешка форма.
Синклер Фъргюсън
В магическата мисъл човешкото тяло е "микрокосмосът" (малко представяне) на Земята, която е "макрокосмосът". Земята е и микрокосмосът на Вселената. С други думи, ние сме образи на същността на планетата и следователно на Вселената. Като такива, когато променим себе си, ние променяме Земята и Вселената.
Скот Кънингам
Вместо това те проектират чужди образи върху вътрешния си екран, позволявайки им да бъдат въплътени толкова, колкото позволяват околните хора, и нито йота повече.
Соня Чокет
Всички ние носим Божия образ, всички са достойни да бъдат обичани, всички могат да растат в Божия дух.
Стив Бери
Това не е просто сантименталност. Триумфът на столичния живот на двадесети век в действителност е триумфът на един образ над другия: тъмният ритуал на смъртоносни епидемии, заменен от приятелския обмен на непознати от различен произход, споделящи идеи на тротоара.
Стивън Джонсън
Историята поднесе подарък на Ленин в образа на Първата световна война. Той го хвана с две ръце и го използва, за да създаде въстание. Революциите правят историята да се случва. Либерали от всякакъв вид, с редки изключения, се намират от другата страна.
Тарик Али
Бог се е посветил, още от сътворението, да работи чрез Своите създания - по-специално чрез човешките същества, носещи образи - но всички те са Го разочаровали.
Н. Т. Райт
Откритието започва с осъзнаване на аномалията, тоест с установяване на този факт, че някой от образите на природата е нарушил очакваните парадигми вдъхновени от развитието на нормалната наука.
Томас Кун
Всяка теория във философията, която е изградена върху чиста хипотеза, е слон; и всяка теория, която се подкрепя отчасти от фактите, а отчасти и от предположенията, е като образа на Навуходоносор, чиито крака бяха отчасти от желязо и отчасти от глина.
Томас Рийд
Ти си необходим за тази цел и за мен... ти си всичко, което имам от градината. Ти си образ на мен и на Единствения. И ако си сгрешил, тогава със сигурност съм ти се отплатил два пъти.
Тоска Лий
Научната употреба на мисълта се състои в: а) Формиране на ясен и отличителен умствен образ на това, което се иска. б) Придържайте се към целта си да получите това, което искате. в) Материализирайте се с благодарна вяра, че ще получите това, което искате.
Уолъс Д. Уотлъс
Винаги, когато откриете, че бързате, спрете; фиксирайте вниманието си върху менталния образ на това, което искате, и започнете да благодарите, че го получавате. Упражняването на благодарност никога няма да пропусне да укрепи вярата ви и да поднови целта ви.
Уолъс Д. Уотлъс
...не само хората създават богове по свой собствен образ, но всеки човек индивидуално създава бог по свой собствен образ.
Фазил Искандер
Бездомните хора също носят Божия образ.
Филип Янси
Мисля, че това трябва да е любов. Мисля, че тези неща предизвикват любов и състрадание към хората, не като обекти за евангелизиране, а като хора, които заслужават цялата любов и внимание, което можем да им дадем, защото те са нашия вид и са създадени по Божия образ. Те са ценни, затова трябва да ги посрещнем с любов и състрадание. Така ние срещаме човека там, където той или тя е.
Франсис Шефър
Историите от детството оставят незаличимо впечатление и техният автор винаги има ниша в храма на паметта, от която образът никога не бива изхвърлен, за да бъде захвърлен на купчината боклук с неща, които са надраснали и надживели.
Хауърд Пайл
Тя погледна овъглените останки от фотохартия и съжали, че не може да го изгори от себе си, да изгони образа му от съзнанието си.
Христос Циолкас
След като си представи и извика тези въплътени аспекти от себе си, той им зададе въпроси, след което откри, че те често създават образ и след това смущението изчезна.
Цултрим Алионе
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
13
Следваща