Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образ" - страница 6
Човек живее не в реалността, а в образи, съхранени в паметта.
Игор Стравински
Хитростта е образ на мисълта който е много ограничен от хората и който се различава от ума, на който прилича само външно.
Имануел Кант
Всекидневният свят съществува само защото знаем как да запазим неговите образи.
Карлос Кастанеда
Един от онези необичайни дни, които осмисляха множеството обикновени дни. Ню Йорк имаше начин да направи това. От време на време градът разтърсваше душата си. Той те нападна с образ, или ден, или престъпление, или ужас, или красота, толкова трудна за обвиване на ума ти, че трябваше да поклатиш глава в недоверие.
Колъм Маккан
Ако един символ е концентриран образ, тогава революцията е най-големият майстор на символите, тъй като представя всички явления и взаимоотношения в концентрирана форма.
Лев Троцки
В този спящ малък принц най-силно ме вълнува неговата вярност към едно цвете, образът на розата, която сияе в него като пламък на лампа дори когато той спи..."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Мъжете се влюбват не в нас, а в собствения си образ, който откриват в нашите очи. Може би затова новата позната им е по-интересна. Могат да я удивят, да се представят други, да се обновят. После, щом и тя ги опознае, им става неинтересна и бягат при друга. Всъщност те бягат от себе си.
Блага Димитрова
Аз съм провал като жена. Мъжете очакват наистина много от мен, заради образа на секс-символ, който са си изградили за мен - и който аз сама съм изградила за себе си. Очакват да чуят камбанен звън, но анатомията ми е като на всяка друга жена.
Мерилин Монро
Идеалният образ на човека, когото обичаме, не е измама на любовта. Напротив, да обичаш, значи единствен ти да съзреш съвършенство, невидимо за други очи.
Николас Гомес-Давила
Скъпата гробница - това е образ на състоянието обърнато в камък.
Анаксагор
Природата е само образ на мъдрост, последното нещо на душата; природата е нещо, което само прави, но не знае.
Плотин
Ние не трябва да творим Бог по свой образ и подобие, за да не изглеждаме като глупаци.
А. С. Байът
"Търсенето на себе си" е търсене на "образ". Вече сте, така че какво търсите?
Аму Мом
Хората винаги казват: "Може ли да се научи писане?" Винаги мисля, че мога да те науча как да напишеш по-добро изречение, как да водиш диалог, как да правиш образ, но не мога да те науча как да бъдеш почтен човек и не мога да те науча как да имаш нещо да кажа.
Ан Патчет
Не е трудно да се създаде - това става когато и където и да е. Когато правя нещо, го правя в себе си и в себе си и отпечатвам собствения си образ там.
Майстер Екхарт
Нашият образ за себе си и нашите навици са склонни да вървят заедно. Променете едното и автоматично ще промените другия.
Максуел Малц
Променете менталните си образи и чувствата ще се погрижат сами за себе си.
Максуел Малц
Всеки ден трябва да се опитвате да накарате своя собствен образ да расте; това можете да направите.
Максуел Малц
Вместо да приемем, че ние сме любящите същества, които Той създаде, ние арогантно сме мислили, че можем да създадем себе си и след това да създадем Бог. Тъй като сме гневни и осъдителни, ние сме прожектирали тези характеристики върху Него. Ние създадохме Бог по наш образ. Но Бог остава този, който е и винаги е бил: енергията, мисълта за безусловната любов.
Мариам Уилямсън
Най-важният урок е следният: че в продължение на две поколения Америка е била без политическа визия за своята съдба. Не консервативна; не либерална. Има само две уморени индивидуалистични идеологии, които по своята същност са неспособни да различат общото благо и да обединят страната, за да го осигурят при настоящите обстоятелства. Ние сме управлявани от партии, които вече не знаят какво искат в голям смисъл, а само какво не искат в малък смисъл. Републиканците не искат програмите и реформите, които са наследство от Новия курс, Новата граница и Великото общество. Демократите не искат републиканците да ги съкращават. Но какви са крайните цели на партиите, независимо от размера и формата на правителството? Какво търсят по същество? Какъв образ на бъдещето управлява техните действия? Изглежда вече не знаят. Така че едва ли може да се очаква от публиката. Озоваваме се в Америка след визия.
Марк Лила
...образът на други народи или нашият собствен образ, който живее в душата ни, зависи от това как сме били учили история в детството. Той е отпечатан за цял живот.
Марк Феро
Така Дикенс искаше да представи образа си, читателят просто е принуден да се подчини.
Марк Форсайт
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
13
Следваща