Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образ" - страница 4
Ако промяната на нашия свят играе на Бог, това е просто още един начин, по който Бог ни създаде по свой образ.
Обри Де Грей
Колкото по-далечна и отчетлива е връзката между две реалности, които са събрани заедно, толкова по-мощен е образът.
Пиер Рьоверди
В ерата на телевизията образът става по-важен от съдържанието.
Самюъл Хаякава
Винаги съм била силна феминистка и смятах, че образът на моделите е вреден за жените. Цялото нещо наистина ме притесняваше. Бих помислила да се откажа веднъж седмично.
Сафрън Бъроуз
Любовта превръща човека в океан от щастие, в образ на мира, в храм на мъдростта. Любовта е самото Аз на всеки човек, неговата истинска красота и славата на човешкото му съществуване.
Свами Муктананда
Развитието на Африка няма да се случи без ефективното участие на жените. Образът на нашите предци на жени трябва да бъде погребан веднъж завинаги.
Сембен Усман
Поетичните митове са мъртви; и вместо тях цари поетичният образ, който е мит за отделния човек.
Сесил Дей Луис
Средновековният образ и иконография са толкова добри за въображението.
Тери Гилиъм
Ние не просто възприемаме предмети и задържаме мислите си в съзнанието си: всички наши възприятия и мисловни процеси се усещат. Всички имат отличителен компонент, който обявява недвусмислена връзка между образите и съществуването на живот в нашия организъм.
Антонио Дамазио
Ето го парадоксът: образът на един опасен свят никога не е бил излъчван по-ефективно, отколкото сега, докато светът никога не е бил по-малко насилствен и по-безопасен.
Ханс Рослинг
Не съм особено загрижен за това, какъв мой образ е отпечатан в съзнанието на другите, но все пак аз им благодаря за вниманието им.
Хю Джакман
Косата е част от моя образ, част от моята личност. И при нея не трябва да има случайности: трябва да й поставям гел вертикално всяка сутрин.
Брайън Грейзър
Всяка велика традиция ви е казвала, че сте създадени по образ и подобие на творческия източник. Това означава, че имате божи потенциал и сила да създадете своя свят.
Джеймс Артър Рей
Преди да напиша роман, в главата ми се носят образи, които работят като икони - те са безсмислени сами по себе си, но служат като напомняния.
Джейн Смайли
Бог ни е създал за това: да живеем живота си по начин, който го кара да прилича повече на величието и красотата и безкрайната стойност, каквато всъщност е. Това означава да бъдеш създаден по Божия образ.
Джон Пайпър
Маските, които носим, са просто воали, които сме избрали да скрием, за да си проправим път, или да демонстрираме как реагираме на мощта и силите, които изглежда ни влияят от външния свят. Те са част от нашия образ на себе си, а в някои случаи маската не е нищо повече от защитно устройство, защитен механизъм.
Джон Рандолф Прайс
Привидно човек сам твори своя образ. Но в действителност е обратно: ние често сме слуги, да не кажем - роби на своя образ.
Джордж Майкс
Прав си да не срещнеш погледа ми, милорд, защото тогава виждам сърцето ти твърде ясно. Това е огледало, което запазва образа, който е отразил.
Алесандро Калиостро
В Ирландия романите и пиесите все още имат странна сила. Писането на художествена литература и създаването на театрални образи могат да повлияят на живота там по-мощно и потайно от речи или дори законодателство. Въображаемите светове могат да се настанят дълбоко в частната сфера, измествайки много други неща, особено когато публичната сфера е крехка.
Колм Тойбин
Не мисля, че е езикът може да стане преграда на пътя на предаването на чувства и емоции. Такива образи, но могат на някой специален език, по-добре или по-зле да предават нашите чувства. Можеш да говориш на японски, индийски, италиански, английски - това няма значение, ако ти говориш искрено. Аз мисля, че истинските, искрени чувства нямат пред себе си прегради или ограничения.
Лара Фабиан
Всяко уникално изображение, което желаете, вероятно вече съществува в интернет или в някаква база данни... проблемът днес не е в това как да създадете правилния образ, а как да намерите вече съществуващо.
Лев Манович
...причината да мислим, че технологията на компютърната графика е успяла да фалшифицира реалността е, че през последните сто и петдесет години сме приели образа на фотографията и филма като реалност.
Лев Манович
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
13
Следваща