Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образ" - страница 3
В поезията трябва да обичате думите, идеите и образите и ритмите с цялата си способност да обичате каквото и да било.
Уолъс Стивънс
Смятам, че всички тези актьори от това поколение - като Богарт, например - са били страхотни актьори. Те не са играли. Те просто са дошли и са го направили и образите са били прекрасни.
Антъни Хопкинс
Винаги ми разпределят ролите в тези странни образи...това не съм аз, наистина.
Антъни Хопкинс
Мизерията в разкъсана от войната Афганистан напомня образи от Тридесетгодишната война.
Юрген Хабермас
Вашата граматика е отражение на вашия образ. Добро или лошо, оставихте впечатление. И както всички впечатления, вие имате пълен контрол.
Джефри Гитомър
Бавно поезията става визуална, защото рисува образи, но е и музикална: обединява две изкуства в едно.
Еудженио Монтале
Направете го ново е посланието не само на модерното изкуство, но и на съвременния консуматорство, от което модерното изкуство е до голяма степен огледален образ.
Кристофър Лаш
Много по-лесно е да консумирате визуалния образ, отколкото да четете нещо.
Лорънс Ферлингети
Жените обичат не мене, а в образа, който виждат на екрана. Аз съм платното върху, което жените рисуват своите мечти.
Рудолфо Валентино
Външният вид създава образа. По него ние си създаваме представа за личността.
Мая Плисецкая
Предводителя трябва да умее да се различава от подчинението не по разкошният образ на живота, а по трудолюбието и умението да предвижда събитията.
Ксенофонт
Любовта е образ на Бог, а не Неговото безжизнено подобие, а жива същност на божествената природа, сияеща от доброта.
Мартин Лутър Кинг
Да вляза в образ на друг човек и в неговият живот е не само привилегия, но и тежка работа.
Ръсел Кроу
Мисля, че изкуството е способността да променяш хората с работата си, да виждаш нещата такива, каквито са, и след това да създаваш истории, образи и взаимодействия, които променят пазара.
Сет Годин
Жената е образ, стил и стандарт на живота на мъжът.
София Лорен
Поетичният образ е винаги транслация на смисъла.
Федерико Гарсия Лорка
...Когато се намирам във връзка с външният свят, аз живея. Когато живея само вътре в себе си, това не е живот; но всеки живее именно с такива образи. Наблюдавайки себе си, а свързвам себе си с външният свят...
Георги Гурджиев
За християните, които вярват, че са създадени по образа на Бог, това е Божеството, многообразието в единството и Божието триединство, което ние и цялото творение отразяваме.
Дезмънд Туту
Това е мрачна любовна история. Много мрачна. И любовта като такава в нея не е толкова много. Само малка част. Приятелството, умението да бъдеш партньор, компаньон на своя възлюбен, секс, ревност, самота, невроза, безумие - до Ана Каренина така пълно в литературата не е създаван нито един женски образ.
Кийра Найтли
Образът може да изобрази отношения, които не съществуват.
Лудвиг Витгенщайн
Не Бог е създал хората по свой образ и подобие, а хората ежедневно го създават по свой. Богът на мохамеданина не е същият като Богът на християнина. Богът на протестантите не е същия като богът на католика. Богът на възрастния се различава от Бога на детето и от Бога на старите хора.
Дени Дидро
Чувствах се, че Нигерия не трябва да се поддава на образа на корумпирана страна; не трябваше да оставяме икономиката в застой.
Нгози Оконджо-Ивеала
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
13
Следваща