Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образ" - страница 10
Въпросът е следният: Големите мислители са специалисти в създаването на положителни, перспективни, оптимистични картини в собствените си умове и в съзнанието на другите. За да мислим мащабно, трябва да използваме думи и фрази, които създават големи, положителни мисловни образи.
Дейвид Шуорц
Страстта в никакъв случай не е по-пълноценният живот, какъвто изглежда в мечтите на юношеството, а напротив, е вид гола и оголваща интензивност, наистина, горчива бедност, обедняване на ума, изпразнен от цялото многообразие, обсебване на въображението от един образ.
Дени дьо Ружмон
Кажи ми за какво копнееш и аз ще ти кажа кой си. Ние сме това, към което достигаме, идеализираният образ, който движи нашето скитане.
Джеймс Хилман
Всеки от нас се нуждае от адекватна биография: Как да събера в последователен образ частите от живота си? Как да намеря основния сюжет на моята история?
Джеймс Хилман
Психиката е лесно запалим материал. Така че ние винаги обвиваме нещата в азбест, поддържайки нашите образи и фантазии на една ръка разстояние, защото те са толкова пълни с любов.
Джеймс Хилман
Не съм причинен от моята история - родителите ми, детството и развитието ми. Това са огледала, в които мога да зърна моя образ.
Джеймс Хилман
Психическата енергия е невидима, но психиката намира свое въплъщение в образите.
Джеймс Холис
Какъв е образът, който имате за себе си?
Джефри Гитомър
Мислите ви са много по-силни, отколкото си мислите, и всеки умствен образ е истинска сила, която може да повлияе на живота ви.
Джон Кехоу
Не буквалното минало ни управлява: това са образи на миналото.
Джордж Стайнър
Философ, който иска да обоснове своето мнение за безкрайно усъвършенстване, е длъжен да покаже, какви образи на посвещение на народите и усъвършенстване на законите могат да предизвикат в човек новите способности.
Джоузеф Пристли
...сдвоени структури, които съчетават блаженство и ужас, както например в случая с образа на Добрата Майка, действаща в тандем с образа на Ужасната Майка.
Доналд Калшед
За миг нейното отражение в чашата съвпадна с образа на бодхисатва.
Едогава Рампо
Точно както никой от нас не е извън или отвъд географията, никой от нас не е напълно свободен от борбата за география. Тази борба е сложна и интересна, защото не е само за войници и оръдия, но и за идеи, за форми, за образи и въображения.
Едуард Саид
...разумно е да започнете, като зададете началните въпроси, защо изобщо си представяте властта и каква е връзката между мотива на човек да си представи силата и образа, с който човек завършва.
Едуард Саид
Образа на жената се колебае между вечна робиня и ангел.
Елиза Ожешкова
Във всеки един момент има идеи и образи, които могат да бъдат предадени само косвено.
Елиф Батуман
Добротата и любовта оформят формата в свой собствен образ и предизвикват радостта и красотата на любовта да блестят от всяка част на лицето.
Емануел Сведенборг
Демокрацията в никой образ не се явява политически режим, в смисъл на конкретна конституция среда на различни начини за събиране на хората под обща власт. Демокрацията е самият институт на политиката, институт на субекта и формата на отношенията.
Жак Рансиер
Политиката не е осъществяване на власт. Политиката трябва да определя сама себе си като особен образ на действия, използван от съответстващ субект или подлежащ на управление на особена рационалност. Именно политическите отношения позволяват да се помисли за политическият субект, а не обратното.
Жак Рансиер
Има много чудовища, които носят образа на мъж; по-добре е да имат сърцето на мъж и формата на чудовище.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Противно на това, което твърде често се твърди, избирателите не желаят мъжете, които са избрали, да бъдат по техен образ. Избирателите обичат величието и са способни да го разпознаят. Те обичат смелостта, дори когато на тях лично им липсва.
Ален дьо Беноа
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
13
Следваща