Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образ"
Мисля, че компютърните вируси могат да се считат за нова форма на живот. И това, може би, е това което говори за природата на човек, и това е единствената форма на живот, която ни се е отдало да създадем, - чисто разрушителна. Ние ме сътворили живот по свой собствен образ и подобие.
Стивън Хокинг
Пънкът никога няма да умре в мен. Това е моят живот. Аз никога не мога просто да се откажа от този образ на живот. Това въплъщение на мен.
Били Джо Армстронг
Новата електронна взаимозависимост пресъздава света в образа на едно глобално село.
Маршал Маклуън
Истинският огледален образ на нашите мисли е нашият живот.
Мишел дьо Монтен
Умът обича неизвестността, той обича образите, смисъла на които е неизвестен, тъй като и смисъла на самият ум е неизвестен.
Рене Магрит
Поведението е огледалото, в което всеки показва своя образ.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Да обичаш означава да оставиш онези, които обичаш, да бъдат изцяло себе си, а не да ги моделираш по свой образ и подобие. В противен случай обичта ни е насочена единствено към отражението на самите себе си, което виждаме в тях.
Томас Мъртън
Живял съм във вихрушка от образи, но ще си отида в застинала рамка.
Антъни Куин
Героизъм - това е вид смърт, а не образ на живот.
Габриел Лауб
Поетът не се страхува от смъртта не защото вярва във фантазията на героите, а защото смъртта постоянно посещава мислите му и по този начин е образ на ведър диалог.
Салваторе Куазимодо
Първоначално ужасяващите образи от 11 септември предизвикаха огромна вълна на солидарност.
Улрих Бек
Думите за мен бяха магия. Бихте могли да кажете дума и тя би могла да събуди всякакви образи или чувства или мразовито усещане или каквото и да било. Беше ми невероятно, че думите имат тази сила.
Ейми Тан
Да ужасяваш децата с образа на ада, да смяташ жените за по-долно творение - това добро ли е за света?
Кристофър Хитчънс
Всичко, в което можеш да повярваш е образ на истината.
Уилям Блейк
[Изкуството] може да говори на собствен език само докато са живи образите, които отказват и опровергават установения ред.
Херберт Маркузе
Природата олицетворява съвършенството, за да покаже, че това е образ на Бог. Но тя има недостатъци, за да покаже, че тя е само Негов образ.
Блез Паскал
Ако не се бях осмелил да стана стенд-ъп комик, то щях да седя вкъщи днес и да работя над Леонардо Ди Капровия образ.
Джим Кери
Логическият образ на фактите е мисъл.
Лудвиг Витгенщайн
Гледането на телевизия в онези дни не беше същото, както е и днес. След години на слушане на радио, ние открихме, че черно-белите образи са хипнотизиращи.
Анет Фуничело
При написването на комедии трябва да бъдете уверени само в това, че има само един тип отношения на света, и всички ги владеем, че всички мъже се водят от такъв образ, и точно така правят всички жени.
Стивън Мофат
Наистина не можете да кажете какво е красиво за дадено място, но образът на мястото ще остане ярко с вас.
Тадао Андо
Истинската природа на боговете е тази на магическите образи, оформени извън астралната равнина от мисълта на човечеството и повлияни от ума.
Дайън Форчън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща