Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поет" - страница 9
Животът - независимо дали шивачка или поет, фермер или цар - се измерва не по дължина, а по стойност на делата му и силата на мечтите му.
Т. А. Барън
Няма истинско съгласие между учените дали Омир и Хезиод са били съвременници или дали Омир се е появил стотина години по-късно или по-рано. Как би могло да има, като се има предвид, че и двамата поети рецитираха и пееха в устна култура.
Тарик Али
Поетът: по-скоро би изял сърце, отколкото кост.
Теодор Рьотке
Чудя се колко дълго ще издържи тази дума, ръководена изключително от безмилостните, нечовешки и неморални критерии на глобалната икономика. Виждайки сянката на далечни острови, си представих един все още обитаван от племе поети, заделени за времето, когато след средната епоха на материализма човечеството ще трябва да започне да влага други ценности в своето съществуване.
Тициано Терцани
Всяка нощ ние виждаме ярки сънища, но на сутринта забравяме деветдесет процента, от това което сме сънували. Ето затова на обществото така са нужни поети. Те помнят за нас нашите сънища.
Том Робинс
Поезията, тъй като е крайно безполезна, със самото си съществуване представлява протест срещу така наречения "реален свят" на заетост и правене на пари, така че трябва да прегърнем, поздравим и подкрепим нашите поети.
Том Ходжкинсън
Обичам идеята от XIX век за фланьора, поета, който се скита по улиците.
Том Ходжкинсън
В себе си поетът е блажен.
Антон Делвиг
Хората трябва да харесват поезията по начина, по който детето обича снега, и биха го харесали, ако поетите го пишат.
Уолъс Стивънс
Защо е поет, знаете, за да може да живее, като се учи.
Фани Бърни
Не търсете причина в историята. Търсете я в душата на поета.
Федерико Гарсия Лорка
Пътешествениците, както и поетите са племе от безумци.
Филип Фармър
Аз съм поет, а поетите са най-мъдрите хора, защото те са единствените, които могат да мислят и чувстват едновременно.
Фриц Лейбър
Влюбих се. Чувствах се точно като падане, преобръщане на главата в състояние на непоносима лекота. Земята се наклони около оста си. По онова време не вярвах в романтичната любов, мислейки я за човешка конструкция, изобретение на италианските поети от четиринадесети век. Бях неподготвена за любовта, както бях за доброто и красотата. Изведнъж сърцето ми изглеждаше подуто, твърде голямо за гърдите ми.
Филип Янси
Когато човек е болен и с тяло, и с душа, той неволно се превръща в поет.
Халдоур Лакснес
Що се отнася до любовта или обичта, психолозите са се провалили в мисията си. Малкото, което знаем за любовта, не надхвърля простото наблюдение и малкото, което пишем за нея, е написано по-добре от поети и романисти.
Хари Харлоу
Смешно и болезнено е да се използва арабският език на иракски поет, живял преди векове, за да се опише това, което ние в Ирак страдаме днес.
Хасан Бласим
- Поетите, както знаете, са ангажирани в съставянето на вериги от думи, наречени стихове, значенията на които самите те понякога не разбират много добре.
Хосе Карлос Сомоса
Това е прерогатив на поета да мечтаеш неразумно.
Щефан Хермлин
Поетът - това, е този за когото е предмет да види това, което без негова помощ другите не могат да видят.
Афанасий Фет
Учения от неясното прави ясно. Поетът от ясното успява да направи неясно.
Юрий Визбор
Човек на брега на морето е винаги поет.
Банана Йошимото
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
13