Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поет" - страница 6
Всички поети са безделници, дори всички безделници да не са поети.
Том Ходжкинсън
Леността, разбира се, е абсолютно решаваща част от творческия процес: не намирате поети, седнали в редици в пещерни фабрики за думи, вторачени в екраните. Те по-скоро могат да бъдат намерени да се излежават на дивана или да се разхождат из горичките, да подхранват меланхоличните си темпераменти и да се губят в дълги мечти.
Том Ходжкинсън
Всичко, което поетът може да направи днес, е да предупреди. Ето защо истинските поети трябва да бъдат истинни.
Уилфред Оуен
Най-тъжната радост е да бъдеш поет. Всичко останало не се брои. Дори смъртта.
Федерико Гарсия Лорка
Поезията е специално използване на езика, което се отваря към реалното. Бизнесът на поета е разказването на истината, поради което в келтската традиция никой не може да бъде учител, освен ако той или тя не е поет.
Хюстън Смит
Който не се е родил поет, той и никога няма да стане.
Валерий Брюсов
Вдъхновението не е изключителната привилегия на поети или артисти.
Вислава Шимборска
Аз се боря срещу лошия поет, който е склонен да използва твърде много думи.
Вислава Шимборска
А, ако бях диктатор, щях да имам поети да хвърлят бомби!
Грегъри Корсо
Това, което вълнува лиричните поети в най-добрите им полети, не е нито насладата на сетивата, нито плодотворното задоволство на улегналата двойка; не удовлетворението от любовта, а нейната страст. А страстта означава страдание.
Дени дьо Ружмон
Мисля, че в процеса на писане се случват всякакви неочаквани неща, които отдалечават поета от плана му и че тези инциденти наистина са това, което имаме предвид, когато говорим за поезия.
Джон Ашбъри
Живота е прекрасен и удивителен, - каза поета и... се застреля.
Александър Валентинович Вампилов
Поетът е пълният любовник на човечеството.
Едит Ситуел
Да си поет е една от най-нездравословните задачи - няма редовни часове, толкова много изкушения!
Елизабет Бишъп
Поети, не пишете твърде рано.
Зинаида Гипиус
Хората правят различни планове за това, което наричат живот. И те грешат. В по-голямата част за това са виновни поетите.
Ивлин Уо
Поетът може да се чувства свободен, по моя преценка, да напише стихотворение за себе си. Или художник може да нарисува картина за себе си. Можете да напишете кратка история за себе си. Но за мен комедията по своето естество е обща. Ако други хора не го разбират, не съм сигурен защо го правите.
Кийгън-Майкъл Кий
Във всяка епоха поетите и социалните реформатори се опитват да стимулират хората от собственото си време към благороден живот чрез омайни истории за добродетелите на старите герои.
Алфред Маршал
Във всеки забележителен стих на истинския поет се съдържа два-три пъти повече, отколкото е казано – останалото трябва да си го допълни самият читател.
Алфред дьо Мюсе
Блажен е многословният поет, но жалък гражданинът най-безгласен.
Николай Некрасов
Поетите и героите са от една порода. Вторите осъществяват това, което първите представят.
Алфонс дьо Ламартин
Поетите, знаем, са ужасно чувствителни хора. А темата, по която са най-чувствителни, е пари.
Робърт Пен Уорън
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
13
Следваща