Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поет" - страница 5
Поетът, който познава един човек, може да пресъздаде сто.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Поет съм на утрешния ден!" - каза ми. "Да поговорим за това в други ден!" - отговорих.
Станислав Йежи Лец
Джойс е поет, а също така и тромав педант.
Джордж Оруел
Той беше поет и мразеше всичко приблизително.
Райнер Мария Рилке
Поетът е славей, който стои в мрака и пее, за да почете собствената си самота със сладки звуци.
Пърси Шели
Но не са ли мечтите на поетите и приказките на пътешествениците пословично неверни?
Х. Ф. Лъвкрафт
Поетът е безумец, изгубен в едно приключение.
Пол Верлен
Винаги е било и завинаги ще бъде невъзможно робството или какъвто и да е вид или форма на несправедливост да създаде велик поет.
Робърт Ингерсол
Съвременните велики учени - това са истинските поети.
Ромен Ролан
Това което ми се нрави при поетите е поезията.
Алберто Моравия
Поетите се стремят да носят или полза, или наслада.
Хораций
Стихотворенията изискват не само търпение, те изискват един вид предаване. Трябва да им се отдадеш. Това е истинската храна за един поет: други стихотворения, а не питка.
Марк Странд
Мисля, че фокусът на поета не е точно това, което е на прозаика, не е изцяло върху света отвън. Фиксирана е в областта, където вътрешното среща външното, където чувствителността на поета среща времето, среща улицата, среща с други хора... онази земя на сянка между себе си и реалността.
Марк Странд
Поетът не е някой, който има големи мисли. Това е черният дълг на философа. Поетът е човек, който изразява своите мисли, колкото и обичайни да са те, изящно. Това е единствената разлика между поета и всички останали.
Марк Форсайт
Мъртвият поет не може да пише, а от там идва необходимостта да останете жив.
Мишел Уелбек
Учените обикновено са прекалено чувствителни и толкова лесно възбудени като художниците и поетите.
Норберт Винер
Но в много отношения стиховете ми са много конвенционални и за мен не е голяма работа да напиша стихотворение или в свободен стих, или в строга форма; съвременните поети могат и правят, и двете.
Андрю Моушън
Ще се опитам да напиша стихотворение, което е за момента, но не издава неща, които са верни за мен като поет.
Андрю Моушън
Един поет трябва да остави следи от своето преминаване, а не доказателство.
Рьоне Шар
Нито един велик поет не може да бъде едновременно и голям философ.
Самюъл Тейлър Колридж
Поетът съществуваше сред пещерните хора; той ще съществува сред хората от атомната епоха, защото той е присъща част на човека. Дори религиите са родени от нуждата от поезия, която е духовна потребност и именно чрез благодатта на поезията божествената искра живее вечно в човешкия кремък.
Сен-Джон Перс
Поетът не е публична личност. Един поет трябва да се чете и да не се вижда.
Сесил Дей Луис
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
13
Следваща