Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поет" - страница 3
Бях момче, когато за пръв път разбрах, че най-пълният жизнен живот е на поетът.
Уилфред Оуен
Ако вярвате, че сте поет, значи сте спасен.
Грегъри Корсо
Това е част от работата на поета да показва на всеки човек това, което вижда, но не знае, че вижда.
Едит Ситуел
Великият актьор е независим от поета, защото върховната същност на чувството не се намира в прозата или стиха, а в акцента, с който е предаден.
Лий Страсбърг
Аз не съм поет, но ако мислите за себе си, както го правя аз, фактите ще оформят стихотворение във вашите умове.
Майкъл Фарадей
В творбите на всички велики поети всъщност няма второстепенни персонажи, всяко действащо лице си е главен герой на своето място.
Хайнрих Хайне
Съдбата е най-гениалният поет.
Стефан Цвайг
Всички хора са поети в душата си.
Ралф Уолдо Емерсън
Всеки английски поет трябва да усвои правилата на граматиката, преди да се опитва да ги променя или нарушава.
Робърт Грейвс
Бащата на стихотворенията - поета; майката - езика.
Уистън Хю Одън
Мисията на поета е една: да одушевява в буквален смисъл да дарява душа.
Федерико Гарсия Лорка
Защо композиторът трябва да бъде по-виновен от поета, който загрява фантазията от странен пламък, превръщайки идеята, която го вдъхновява, в тема на собственото си много различно третиране?
Франц Шуберт
Поетът се ползва с несравнимата привилегия да може да бъде себе си и другите, както пожелае.
Шарл Бодлер
Ако поетът е преследвал морална цел, той е намалил своята поетична сила.
Шарл Бодлер
Не всеки, който може да пише стихове е поет.
Бен Джонсън
Поетът е философ за конкретното и живописец за абстрактното.
Виктор Юго
Поетите са просто тези, които са направили професия и начин на живот, за да поддържат връзка с блаженството си.
Джоузеф Камбъл
Сърцето на писателя, сърцето на поета, сърцето на художника, сърцето на музиканта винаги се чупи. Чрез този счупен прозорец виждаме света...
Алис Уокър
Живописецът и скулпторът са и двамата поети, но последният никога не стига до шарж. Скулптурата не търпи шегобийство, нито палячовщина, нито забавното, и дори много рядко комичното. Мраморът не се смее.
Дени Дидро
Поетите са единствените истински любовници на жените.
Марина Цветаева
Мисля, че най-добрата американска поезия е поезията, която използва ресурсите на поезията, вместо да експлоатира дефектите или триумфите на личността на поета.
Марк Странд
Поета по своята природа е двуполово същество, способно на безчислени разцепвания в името на вътрешния монолог!
Осип Манделщам
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
13
Следваща