Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поет" - страница 10
...той пишеше и рисуваше с усещането, че истината ще дойде от поети, а не от духовници.
Бурхан Сьонмез
Ролята на поета е да гледа какво се случва в света и да знае, че се случват съвсем други неща.
В. С. Притчет
Поетът Хефестион пее не за да разказва човешките събития, както се случват, а за да се увери, че имаме възможността да живеем емоциите и страстите на нашите герои дори на разстояние от векове.
Валерио Масимо Манфреди
Поезията винаги се подхранва от живота, поетът е потопен в определени обстоятелства.
Висенте Алейксандре
Поетът е на първо място и човек, който освен това е и поет.
Висенте Алейксандре
Поезията е поредица от въпроси, които поетът постоянно поставя.
Висенте Алейксандре
И докато мечтата принадлежи на всички, заблудата принадлежи само на поетите.
Висенте Уидобро
Аз съм единственият поет на този век.
Висенте Уидобро
Изглежда, че поетите винаги ще имат много работа.
Вислава Шимборска
Вдъхновението се ражда от докосването на случая към страстите на поета.
Гаврила Державин
Важността, която поетът придава на външния вид на своята книга, е обратно пропорционална на впечатлението на читателя за едно и също събитие.
Георгий Иванов
Вярно е, че капка изостря камъкът. Но възможно ли е под въздействието на слабите причини дори планините, превърнали се в символ на вечността сред поетите, да могат постепенно да се променят?
Глеб Голубев
Без известен афинитет в човешките идеи изкуството със сигурност би било невъзможно; но никога не може да се определи точно доколко са реализирани намеренията на поета.
Готлоб Фреге
Поетите не завършват стиховете, те ги изоставят.
Грегъри Корсо
Поетът трябва да открие, че това е неговата собствена история, която е вярна, дори ако истината наистина е малка.
Джим Харисън
Не е ли красивата луна, която вдъхновява поетите, същата луна, която разгневява тишината на морето със страшен рев?
Джубран Халил Джубран
Всеки автентичен поет е непременно Колумб. Америка е съществувала векове преди Колумб, но само той е успял да я намери.
Евгений Замятин
Поет и царе са само чиновниците на Времето.
Едуин Робинсън
Нещастие, чудно нещастие: аз съм поет.
Ален Боске
Порядъчният химик е двадесет пъти по-полезен от всеки поет.
Иван Тургенев
Но епическата поезия не само е давала на поетите материал за трагедията: тя ги е научила да откриват трагедии в живота и митовете, тя е научила великото изкуство да ужасява и трогва сърцата.
Инокентий Аненски
Никога не се женете за поет, не забравяйте - никога!
Ирина Одоевцева
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
13
Следваща