Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Модел" - страница 6
Семействата са се превърнали в модели за обществен живот, изграждайки приятелства между хора с различни темпераменти, амбиции и възраст, дори ако те често са неуспешни. Хората сега искат преди всичко да оценят своята уникалност.
Тиодор Зелдин
Щастливите, жизнени, успешни хора мислят и се държат по определени начини. Така правят и нещастни и неизпълнени хора. С други думи, има модели на успех и модели на провал. Добрата новина е, че успехът оставя улики.
Антъни Робинс
Но какво е пропагандата, ако не усилието да се промени картината, на която хората реагират, да замести един социален модел с друг?
Уолтър Липман
Аз отдавна съм разбрала: или оставам такава, каквато съм, и ме приемат, или мен нищо не ме задържа в бизнеса с модели.
Хайди Клум
Средствата за комуникация, неустоимата продукция на развлекателната и информационната индустрия носят със себе си предписани нагласи и навици, определени интелектуални и емоционални реакции, които свързват потребителите с производителите и, чрез последните, с цялата социална система. Продуктите индоктринират и манипулират; те насърчават фалшиво съзнание, което е имунизирано срещу своята фалшивост... Така се появява модел на едноизмерно мислене и поведение.
Херберт Маркузе
Хипостатизирана в ритуален модел, марксистката теория се превръща в идеология. Но неговото съдържание и функция го отличават от класическите форми на идеология; това не е фалшиво съзнание, а по-скоро съзнание за лъжа, лъжа, която се коригира в контекста на висшата истина, представена от обективния исторически интерес.
Херберт Маркузе
Ние, американците, разбираме свободата; заслужихме го, живяхме за него и умряхме за него. Тази нация и нейните хора са модели на свобода в един търсещ свят. Можем да бъдем мисионери на свободата в един съмняващ се свят. Гениалността на американската система е, че чрез свободата създадохме изключителни резултати от обикновени стари обикновени хора.
Бари Голдуотър
Веднага щом открием, че работим за това да бъдем незаменими, изглаждайки модел на уязвимост в нашите близки, ние знаем, че нашата любов е приела социално санкционираната форма на егоизъм.
Джърмейн Гриър
Няма съмнение, че творчеството е най-важният човешки ресурс от всички. Без творчество нямаше да има напредък и ние щяхме да повтаряме вечно едни и същи модели.
Едуард де Боно
Миналото няма власт над нас. Няма значение колко дълго имаме негативен модел. Точката на властта е в настоящия момент. Какво прекрасно нещо да осъзнаеш! Можем да започнем да бъдем свободни в този момент!
Луиз Хей
За мен да обичаш себе си започва с никога да не се критикуваме за нищо. Критиката ни заключва в самия модел, който се опитваме да променим. Разбирането и нежността към себе си ни помага да се измъкнем от него. Не забравяйте, че сте се критикували от години и това не е работило. Опитайте се да одобрите себе си и вижте какво ще се случи.
Луиз Хей
Несправедливостта е действащ модел на вечния двигател.
Генадий Малкин
Ако демокрацията, както знаем, трябва да оцелее, елитите трябва да си възвърнат доверието. И те трябва да започнат, като признаят, че техният икономически модел е нарушен.
Абхиджит Банерджи
...това, което изглежда дефект в структурата на модела, същност се явява неизбежно качество на системата, заложено в самата и природа.
Майкъл Крайтън
Най-ефективните откриватели на проблеми стават умели в търсенето и идентифицирането на модели.
Майкъл Роберто
Всички страни в крайна сметка ще трябва да възстановят своите модели на растеж около цифровите технологии и човешкия капитал, който подкрепя тяхното внедряване и разширяване.
Майкъл Спенс
Възприемането на добре проектирания свят и по този начин на продукта на дизайнера, и дори виждането на божественото провидение в ежедневните дела на живота, може да е продукт на мозъка, адаптиран към намирането на модели в природата.
Майкъл Шърмър
Винаги помнете, че ние сме примати, търсещи образци, които са особено умели в намирането на модели с емоционално значение.
Майкъл Шърмър
Не съм сигурен, че се представяме като истински модели за подражание. Не мисля, че литературата някога е била истинско място за ролеви модели.
Мак Барнет
Когато осъзнаем, че човешките същества навлизат в света непрекъснато и че всяко същество е щамповано при първия пълен дъх с планетарния модел след това в небето, всеки трябва непременно да е различен от всички останали.
Макс Хайндел
Отидох на технологична конференция в Германия и там пред продуктите стояха тези красиви, подобни на модели жени. Зададох въпрос и тя нямаше представа какъв е продуктът. Тя трябваше да се обади на някой отзад, за да ми обясни. За мен това е използването на жената като обект. За мен това е напълно погрешно.
Манал Ал-Шариф
Важно е да разберете своя модел на собственост, защото той е израз на ценностите, които ръководят живота ви. Въпросът какво искате да притежавате всъщност е въпросът как искате да живеете живота си.
Мари Кондо
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
13
Следваща