Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Модел"
Можем да вярваме, че знаем какво трябва да стане светът. Но ако не взаимодействаме с нашите клиенти, нашият модел на света може да се отклони от реалността. Разбира се, това не е заместител на иновациите, но иновацията също не замества взаимодействието.
Стив Балмър
Да разбереш означава да възприемаш модели.
Айзая Бърлин
Мразя цветята. Аз ги рисувам понеже са по-евтини от моделите и те не се местят.
Джорджия О'Киф
Ако просто можете да запазите вътрешна тишина, не замърсена от спомени и очаквания, можете да видите красив модел на събитията... Вашето безпокойство създава хаос.
Нисаргадатта Махарадж
Всеки човек трябва да живее живота си като модел за другите.
Роза Паркс
Иран, Либия и Сирия са безотговорни държави, които трябва да бъдат обезоръжени от оръжия за масово унищожение, а успешният американски ход в Ирак като модел ще улесни постигането му.
Ариел Шарон
За добрата история има значение последователността на информацията, а не нейната пълнота. Всъщност, често ще откриете, че познаването на малко улеснява приспособяването на всичко, което знаете, към един съгласуван модел.
Даниел Канеман
Никога не променяш нещата като се бориш със съществуващата реалност. За да промениш нещо, създай нов модел, който прави стария вече негоден.
Бъкминстър Фулър
Когато започнете с идея или нещо ви удари, тогава трябва да следвате това до края и това е следването до края, което прави модела. Това за мен е хореография.
Марта Греъм
Онтологичната концепция за истината е в центъра на една логика, която може да служи като модел на предтехнологична рационалност. Това е рационалността на двуизмерната вселена на дискурса, която контрастира с мисълта и поведението, които се развиват при изпълнението на технологичния проект.
Херберт Маркузе
Отрицателните модели на мислене могат да бъдат изключително измамни и убедителни и промяната рядко е лесна. Но с търпение и упоритост, вярвам, че почти всички индивиди, страдащи от депресия, могат да се подобрят и да изпитат чувство на радост и самочувствие отново.
Дейвид Бърнс
Аз не искам да гледам на себе си като модел на подражание. Аз не съм диктатор или някого който желае да бъде боготворен!
Изабела Роселини
На мен не са ми нужни модели, рисунки и експерименти. Когато в мен се раждат идея, аз във въображението си започвам да строя уреда, променям конструкцията, усъвършенствам я и я включвам. И на мен ми е съвършено безразлично правят ли се изпитания на уреда от мен в мислите ми или професионално защото резултатите са еднакви.
Никола Тесла
Обучаващи се организации, в които хората непрекъснато разширяват капацитета си да постигат резултатите, които наистина желаят, където се възпитават нови и експанзивни модели на мислене, където колективният стремеж е освободен и където хората непрекъснато се учат как да учат заедно.
Питър Сендж
Сградите винаги са по-добри от чертежите и моделите.
Рафаел Монео
Ние разглеждаме икономическата теория като последователност от концептуални модели, които се стремят да изразят в опростена форма различни аспекти на една винаги по-сложна реалност.
Тялинг Купманс
Мисля, че най-доброто ми умение като архитект е постигането на координация между ръцете и очите. Успявам да прехвърля скица в модел в сградата.
Франк Гери
Безсмислено би било да се опитваме да впишем жените в мъжки модел на нагласи, умения и способности и катастрофално да ги принуждаваме да потискат своите специфично женски характеристики и способности, като продължават да се преструват, че няма различия между половете.
Ариана Хъфингтън
Контурът се отнася до модела на музикалната височина в мелодия - последователността от възходи или спадове, които мелодията отнема - независимо от размера на интервала.
Даниел Левитин
Нито един човек не може да бъде взет за модел за перфектна фигура, защото на земята не живее нито един човек, който е надарен с цялата красота.
Албрехт Дюрер
Изкуството дължи своя произход на самата Природа... това красиво творение, светът, е предоставил първия модел, докато първоначалният учител е бил този божествен интелект, който не само ни е направил по-добри от останалите животни, но също като самия Бог, ако мога рискувам да го кажа.
Джорджо Вазари
Вярвам, че приетият модел на капитализъм, който изисква безкраен растеж, заслужава вината за унищожаването на природата и трябва да бъде изместен. В противен случай се опитвам да работя с тези компании и да им помогна да променят начина си на мислене за нашите ресурси.
Ивон Шуинар
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща