Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стъпка"
Има една такава поговорка - "Турен акъл в глава не седи”. Човек трябва да изстрада сам всяка стъпка. Никой не може да си спести дългия път до Голгота, нито пък може някой друг да му носи кръста..
Николай Хайтов
Когато е очевидно, че целите не могат да бъдат постигнати, не пренастройвате целите, пренастройте стъпките си на действие.
Конфуций
От великото до смешното - една стъпка.
Наполеон Бонапарт
От фанатизма до варварството има само една стъпка.
Дени Дидро
Никога не гледайте надолу, за да изпитате земята, преди да направите следващата си стъпка; само онзи, който държи погледа си насочен към далечния хоризонт, ще намери правилния път.
Даг Хамаршелд
Дори да е напълно достатъчно да оставиш стъпки по пясъците на времето, много по-важно е обаче да се увериш, че водят в похвална посока.
Джеймс Бранч Кейбъл
Законът и справедливостта може да не са едно и също. И когато не са, пренебрегването на закона може да бъде първата стъпка към неговата промяна.
Глория Стейнем
Скептицизмът е първата стъпка към истината.
Дени Дидро
Поставянето на цели е първата стъпка в превръщането на невидимото във видимото.
Антъни Робинс
Любовта прилича на изкачване в покрита с лед гора в тъмното. Една грешна стъпка - и ти си мъртъв!
Шарън Стоун
Една от първите и най-трудни стъпки в една наука е да разберем ясно естеството на величините, за които спорим.
Уилям Стенли Джевънс
Животът е танц по вертикала. Всеки ден научаваш една стъпка.
Адриано Челентано
Растежът е неравномерно движение напред: две стъпки напред, една назад. Не забравяйте за това и бъдете много мили към себе си.
Джулия Камерън
Ако има по-нататъшни стъпки към европейската интеграция, хората трябва да си кажат думата на общи избори или на референдум.
Тони Блеър
За да не се направи нито една лъжлива стъпка, човек винаги трябва да е в застой.
Дон Аминадо
Дипломатическият мир все още не е истинският мир. Това е съществена стъпка в мирния процес, водеща към истински мир.
Ицхак Рабин
Не се страхувай да направиш голяма стъпка, ако се налага. Не можеш да прескочиш пропаст с два малки скока.
Дейвид Лойд Джордж
Тъй като винаги съм бил силно вярваща в Бога, знаех, че Той е с мен и само Той можеше да ме прекара през следващата стъпка.
Роза Паркс
Свободата не ни е дадена от никого; трябва сами да го култивираме. Това е ежедневна практика... Никой не може да ви попречи да осъзнавате всяка стъпка, която правите, или всяко вдишване и издишване.
Тик Нят Хан
Всеки един от тези договори е стъпка за поддържане на мира, допълнителна гаранция срещу войната. Чрез такава машина споровете между нациите ще бъдат уредени и войната ще бъде предотвратена.
Франк Билингс Келог
Даже ако в моята обувка няма камък, аз непременно сам ще си сложа. Защото аз се боря с усещането за всячески комфорт? Може би защото моята версия на щастието означава да не бъдеш много щастлива. Аз възприемам живота по-скоро като падение от една стъпка на друга. Ако забавим движението, е възможно да достигна ниво, в което дебел пухкав килим ще ме предпази от много силна болка.
Хю Лори
Фактът за прикриването на Уотъргейт не е толкова интересен, колкото стъпката за прикриване. И когато разбирате стъпката, разбирате, че Ричард Никсън е излъгал. Че е бил престъпник.
Боб Удуърд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща